Himmelske desserthapsere – inspireret af Brasilien

Himmelske desserthapsere NespressoSå er der himmelske desserthapsere  til folket 🙂 !! Jeg har nemlig været godt kreativ i køkkenet, efter min egen helt subjektive mening. Nespresso har nemlig inviteret mig og 12 andre bloggere til at eksperimentere med kaffe i forretter, hovedretter og desserter. Jeg fik en dessert 🙂

Udfordringen går ud på at vi skal udvikle en opskrift som er inspireret af deres nye kaffekapsel Cafezinho do Brasil, som er lavet på kaffebønner fra Brasilien. Det betyder at min dessert både skal indeholde kaffe og være inspireret af Brasilien. Nespresso igangsætter en afstemning fra d. 1.-9. september, hvor i alle kan stemme på den ret, I synes, lyder bedst. I kan vinde billetter til en finalemiddag til en værdi af 2.000 kr. Det vil gøre mig SÅ glad, hvis I brugte 1 minut på at gå ind på linket forneden og kaste en stemme i vores retning – det vil gøre os 13 bloggere rigtig glade. Her er linket: http://bit.ly/2bP83x3 – I kan stemme 1 gang om dagen  – jo flere gange i stemmer, desto højere vinderchancer <3 

Jeg havde hele tiden i tankerne at jeg skulle lave nogle små hapsere med masser af smag og intensitet, som man kan servere 2-3 stykker af, i stedet for at lave en stor kage eller en enkel anretning. Mine hapsere skulle være farverige ligesom en festival i Rio. Sidst og ikke mindst skulle de indeholde ingredienser, som er brugt i det brasilianske køkken.

Resultatet? En mørdejsbund med majsmel og appelsin toppet med en stærk kaffecreme og en chokoladekarameltrøffel. Sidstnævnte er egentlig en Brigadeiro opskrift, som i Brasilien nydes i form af trøfler, som er trillet til kugler og rullet i en omgang choko-krymmel. Efter en tur på køl bliver de helt vildt lækre og karamelagtige. Jeg valgte at sprøjte trøffelmassen ud i toppe på min bund og derfor kom den ikke på køl. Mine hapsere blev pyntet med karamelliserede paranødder (på engelsk: Brazil nut) og en masse farver fra mynte, surkløver (blade og blomsten), figen og guldglimmer. Jeg er selv ret glad for både smagen og looket – de er lidt festlige, synes jeg.  Opskriften på de himmelske desserthapsere er lige nedenunder 🙂

Himmelske desserthapsere Nespresso

Himmelske desserthapsere

Sprøde mørdejsbunde med majsmel og appelsin
95 g hvedemel ● 60 g fint majsmel ● 1/4 tsk salt ● Korn af 1/2 vaniljestang ● 55 g flormelis ● 1 tsk fintreven appelsinskal ● 85 g koldt smør i tern ● 1/2 æggeblomme

Kom mel, salt, vaniljekorn, flormelis og appelsinskal i en foodprocessor. Blend i 5-10 sekunder. Tilsæt smør og blend indtil det er blandet sammen. Tilsæt æggeblomme og blend 5-10 sekunder igen. Hæld dejen ud på et bord og saml den hurtigt sammen. Sæt på køl i ca. 1 time eller gerne natten over. Rul mørdejen ud til en tykkelse på 3 mm og udstik små cirkler på ca. 4,5 – 5 cm i diameter. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i ca. 13 min indtil de er gyldne.

Kaffecreme 
150 ml letmælk ● 1/2 vaniljestang ● 3 æggeblommer ● 60 g sukker ● 30 g maizena ● 75 ml espresso (af 2 kapsler) ● 60 ml piskefløde, pisket til skum

Mælk og vaniljekorn – og stang koges op i en gryde. Æggeblommer, sukker og maizena piskes sammen. Den varme mælk hældes op i æggemassen under piskning sammen med espresso. Hæld massen tilbage i gryden og varm den op indtil du får en meget tyk creme. Den må ikke blive varmere end 85 grader. Hæld kaffecremen i en skål, dæk med husholdningsfilm direkte på cremen og sæt på køl i 3-4 timer eller gerne natten over. Vend stivpisket fløde i kaffecremen umiddelbart inden brug og kom den i en sprøjtepose med rund tylle.

Chokoladekarameltrøffel (Brigadero)
1 dåse kondenseret mælk ● 20 g smør ● 45 ml piskefløde ● 50 g finthakket mørk chokolade (72-80%) ● 5 g mørk kakao ● 1 stort nip salt ● 15 ml espresso

Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det langsomt op ved middelvarme. I løbet af 7-8 minutter begynder massen at tykne og når du kan trække en tydelig streg gennem den, er den klar til at blive taget af varmen og afkølet til stuetemperatur. Kom den i en sprøjtepose med rund tylle inden brug. Trøflen kan laves dagen inden.

Karamelliserede paranødder
50 g grofthakkede paranødder ● 75 g sukker ● 20 ml vand ● 1 nip salt

Rist nødderne kort på en pande. Smelt sukker og vand til en lys karamel. Tilsæt nødder og salt. Vend det sammen og hæld det på bagepapir til afkøling. Opbevar nødderne i en lufttæt beholder hvis de ikke bruges med det samme.

Anret de himmelske desserthapsere
Sprøjt 2 små toppe med chokoladekarameltrøffel på mørdejsbunden. Læg et par stykker karamelliserede paranødder på bunden og sprøjt en større top med kaffecremen ovenpå, så nødderne dækkes. Pynt de i alt 3 toppe med karamelliserede paranødder, lidt kaffepulver, rød surkløver, mynte, bladguld og/eller frisk frugt såsom figner. Kun fantasien sætter grænser. Server de himmelske desserthapsere på et stort fad med god kaffe 🙂

Og husk at stemme her: http://bit.ly/2bP83x3 – Tusind tak <3

Desserten er lavet i forbindelse med en konkurrence fra Nespresso, men det er min egen opskrift, og jeg har ikke modtaget penge for at lave indlægget.

Himmelske desserthapsere Nespresso

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.