Snaskede kanelsnegle med creamcheese glasur – A la Cinnabon

kanelsnegle_cinnabon

Yaaaaay! Endelig har jeg mulighed for at igen at være aktiv på min blog efter 2½ måneds stilhed. Det har ikke været af egen god vilje, at jeg har gået lidt i dvale, men jeg måtte prioritere mit job i en periode og blev nødt til at fordele min tid anderledes. Jeg kan love jer for, at jeg har savnet at bage (i det omfang jeg plejede at gøre), at fotografere og at dele det med jer. Derfor føler jeg også en stor glæde over, at jeg endelig kan komme til det igen regelmæssigt. I LOVE IT!

kanelsnegle_cinnabon

Jeg har, i den stille periode på bloggen, både arbejdet meget, rejst noget og fået et nyt job som er super spændende. Bagningen har der også været noget af, og nu kan jeg begynde at dele opskrifterne. Jeg har i de sidste måneder været i USA 3 gange og har næsten hver gang smagt en Cinnabon 🙂 En Cinnabon er, det vi kender som, kanelsnegle i en ekstra blød og snasket variant – måske tættere på det som vi ofte kalder for onsdagssnegle, som er lavet på gærdej og ikke wienerbrødsdej. Forskellen er at Cinnabons er endnu mere snaskede (de skal jo have lidt ekstra af alt, og i alt, i USA 🙂 ) og fyldet består hovedsageligt af brun farin i stedet for hvidt sukker. En sidste forskel er glasuren – åh den glasur…. Den er nemlig ikke lavet på flormelis og vand. Der er både smør og flødeost i glasuren og den smager noget så godt – måske en tand for sød, men så kan man heldigvis selv variere sukkermængden.

kanelsnegle_cinnabon

Jeg har bagt disse kanelsnegle i springforme for at få de bløde sider og testet dem hos en del personer – både på jobbet og derhjemme. De var ligeså vilde med dem, som jeg var (og er stadig!). Nu får du opskriften, og så anbefaler jeg, at du gør dig selv den tjeneste og får dem bagt i en fart 🙂 Du kan endda gøre dejene (og rulle sneglene) om aftenen og lade dem koldhæve i køleskabet – så er det meget nemmere at have dem klar om morgenen dagen efter.

Snaskede kanelsnegle med creamcheese glasur – A la Cinnabon

Opskriften rækker til 12 store snegle bagt i en bradepande eller 2 stk. 18-20 cm. springforme

Ingredienser til dej:

230 g mælk, lunken
2 æg M/L, stuetemperatur
75 g smeltet smør
1½ tsk salt
65 g sukker
40 g gær
1 tsk reven appelsinskal (kan undlades)
1 tsk stødt kardemomme (kan undlades)
550-580 g hvedemel

Ingredienser til fyld:

100 g meget blødt smør
150 g brun farin
60 g sukker
10 g kanel

Ingredienser til creamcheese glasur:

85 g flødeost natural
55 g blødt smør
100-120 g flormelis (smag til)
2-3 spsk ahornsirup (smag til)
1/2 tsk ren vanillepulver eller -ekstrakt
¼ tsk salt

Fremgangsmåde – Dej

 • Alle ingredienser undtagen mel røres sammen i en skål indtil gæren er opløst.
 • Tilsæt melet lidt ad gangen. Efterlad 30 gram af melet og tilsæt den lidt ad gangen hvis dejen er for lind. Dejen skal være blød og klistret men stadig håndterbar.
 • Ælt dejen i røremaskine i 10-15 min.
 • Kom dejen i en skål smurt op med smør og sæt den til hævning tildækket på køkkenbordet i 1 times tid indtil den er blevet dobbelt så stor. Du kan også vælge at koldhæve den i køleskabet natten over.
 • Slå dejen forsigtigt sammen efter hævningen og rul den ud til en rektangel med en tykkelse på 4-5 mm.

Fremgangsmåde – Fyld

 • Smør forsigtigt den bløde smør ud på dejen.
 • Bland sukker, brun farin og kanel sammen og fordel det ovenpå den smurte dej.
 • Rul dejen sammen startende fra den lange ende.
 • Skær nu dejen i 12 lige store snegle
 • Sæt sneglene i bradepanden eller springformen.
 • Dæk dem til og lad dem hæve i ca. 50 min. på køkkenbordet. Du kan også vælge at koldhæve den i køleskabet natten over (men husk da at lade dem hæve yderligere ved stuetemperatur i omkring 30 min)
 • Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
 • Bag dem 25-30 min i ovnen (hvis de bages i springforme, anbefaler jeg, 23-25 min)

Fremgangsmåde – Creamcheese glasur

 • Lav i mellemtiden glasuren ved at piske det bløde smør sammen med flormelis, vanille og salt.
 • Tilsæt flødeosten samt ahornsirup.
 • Tag de bagte snegle ud af ovnen og fordel glasuren over mens de er varme.

Server straks 🙂

kanelsnegle_cinnabon kanelsnegle_cinnabon

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.