Italienske mandelkager med citron

italienske mandelkager med citron

Disse mandelkager stiftede jeg bekendtskab med sidste sommer, da jeg var på ferie ved Amalfikysten. Min kæreste og jeg boede hos et italiensk ægtepar i Minori, hvor vi havde lejet os ind på et værelse. Parret havde egen citronlund, og det var simpelthen så fantastisk at nyde morgenkaffen under citrontræerne hver morgen. Nilde, husets frue, bød os på de små, lækre mandelkager som de kalder Paste di mandorla. Jeg faldt for smagen med det samme, og fik forklaret af Nilde hvordan man laver dem. Hun fortalte mig, at man typisk laver dem i påsken i syditalien. Efter lidt research fandt jeg frem til den helt rigtige opskrift, og den deler jeg nu med jer i anledning af påsken.

italienske mandelkager med citron
Man kan sige at de minder lidt om vores kransekage, men de er lavet på en blanding af mandelmel og marcipan. Der er frisk citron i og kandiseret citron – Amalfikysten er jo kendt for deres citroner så de bliver brugt flittigt i bagværk, is, alkohol og mad – det er bare LÆKKERT!
Jeg valgte selv at lave kandiseret citronskal, men du kan også bruge en købt version. Skulle du have svært ved at finde kandiseret citron kan du også undlade det.

Opskrift på italienske mandelkager med citron

175 g mandelmel (køb eller lav selv af smuttede mandler)
150 g sukker
150 g fintreven marcipan
Skallen af 1 citron
20 g akaciehonning
75 g æggehvide
½ tsk mandelessens (kan undlades)
1-2 spsk mel
30 g kandiseret citronskal (købt eller hjemmelavet)
Flormelis til at rulle i

 • Kom mandelmel, sukker, fintreven marcipan, citronskal, honning og mandelessens i en skål.
 • Tilsæt lidt ad gangen æggehviden mens du pisker med en håndmikser eller røremaskine.
 • Tilsæt nu kandiseret citron efterfulgt af melet som tilsættes lidt ad gangen – det er ikke sikkert at du skal bruge 2 spsk mel. Det vigtige er at dejen er fugtig og klistret, samtidig med at den er til at arbejde med.
 • Drys din bordplade med flormelis og skrab dejen ud på bordet.
 • Ved hjælp af flormelissen formes dejen til en lang pølse (ca. 3-4 cm i diameter), som skal skæres i stykker af den ønskede tykkelse – mine havde en tykkelse på ca. 3 cm.
 • Stykkerne rulles hurtigt i flormelis og lægges på en bageplade med bagepapir på – brug fingrene til at give dem en rustik form.
 • Bag mandelkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i ca. 15-20 min. Jeg bagte mine i 20 minutter for at få en mere gylden overflade og lidt mere sprødhed.
 • Når mandelkagerne er bagt færdige, skal de afkøles på bagepladen inden de bliver spist eller lagt i en lufttæt beholder.

italienske mandelkager med citron italienske mandelkager med citron

Velbekommen og hav en FANTASTISK påske 🙂

2 thoughts on “Italienske mandelkager med citron

 1. Anne Drud

  Hej
  Kandiseret citronskal skal det skæres meget småt ud eller ?
  Mvh. Anne

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Anne, beklager det meget sene svar. Det er en smagssag, hvor små eller store stykker man vil have. Jeg skærer dem ret små 🙂

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.