Københavns bedste romkugle med Yelp Smagsdommerne

Så skete det sørme igen! Yelp Smagsdommerne har igen været på rov efter Københavns bedste ‘noget sødt og spiseligt’. Efter det er lykkedes os at finde Københavns bedste fastelavnsbolle, flødebolle og jordbærtærte , er turen nu kommet ROMKUGLEN! Aldrig har der været så mange tilmeldt til en Yelp smagstest  – om det er romkuglens eller Yelp Smagsdommernes popularitet ved jeg ikke. Jeg tror, at det er en blanding af begge dele 🙂

Lauras Bakery romkugler

Jeg glædede mig faktisk ret meget til denne smagning. Hvorfor? Jo, da vi smagte jordbærkager, var jeg så mega kritisk og kunne bare ikke finde en klar favorit hvor både bund, fyld og top var til UG. Så jeg forventede, at denne gang ville det være en nem opgave, fordi det ‘bare’ var romkugle – tag en bid og bedøm, ik’? NEJ NEJ NEJ!

Ens værste kritiker blev vækket til live ved første romkugle-bid – klar til at bedømme både smag (smager den af rom og choko), konsistens (tør eller snasket), krymmel (knas, nødder eller choko). Og det var svært for mig igen, og endnu en gang kunne jeg ikke give særlig høje points – lige på nær til mine 3 favoritter, som også endte med at være dem, som var i top 3 i den samlede point-scoring.

Bervar's romkugler Brødflov romkugler Emmerys romkugler Meyes Bageri romkugler

Inden jeg afslører vinderne, så skal i vide hvilke ‘krav’ jeg har til en romkugle, for det viste sig, at alle smagsdommerne havde ret varierende krav.

I al evig tid er en romkugle blevet lavet af kagerester, tilsat rom(essens), kakao, en eller anden rest-marmelade og til slut rullet i noget krymmel – Det var det (meget kort fortalt)! Og sådan skal det altså blive ved med at være for mit vedkommende. Jeg duer ikke til sunde romkugler, som smager af dadler, avancerede romkugler som hverken ligner eller smager af romkugler osv.

Mange af kandidaterne forgav sig for at være romkugler, men de havde intet med romkugle at gøre. Fx. bød Landbageriet, WeDoFood og Urtehuset på romkugler, som smagte af dadler og kokos – Fred være med det, men det er ikke en romkugle. Bevar’s bød på en lækker, lækker kugle, som var en rigtig god havregrynskugle – men desværre ikke en romkugle. Whoopie præsterede med den smukkeste kugle blandt kandiaterne med hvid chokolade, hindbær og en rød indre, men igen havde den intet med en romkugle at gøre.

Rein van Hauen romkugler Renards bager romkugler Lagkagehuset romkugler

Vinderen og dem på 2. og 3. pladsen kan blære sig med at have ÆGTE romkugler (de smagte ihvertfald sådan!), som er lidt klæge i konsistensen uden at klistre sig til ganen, har en god smag af rom(essens) og kakao og så har et godt lag af knas af en art.

35 styks Yelp Smagsdommere har fundet Københavns bedste romkugle anno 2015 og vinderen er (trommevirvel)….

LAURA’S BAKERY! (den med kokos for mit vedkommende)

Efterfulgt af…. LAGKAGEHUSET og GRANNY’S

Stort tillykke og tak for gode romkugler 🙂

Riccos kaffebar romkugler T in the park romkugler Urtehuset romkugler We Do Food romkugler Grannys romkugler

Efter at have smagt mig igennem 18 kandidater skal jeg vist ikke have romkugler et godt stykke tid, men jeg ved, hvor jeg skal gå hen, når jeg igen får lyst til en snasket, ‘usund’ og lækker romkugle 🙂

Adjø og på gensyn 🙂

Whoopie romkugler Wulff og Konstali romkuglerLandbageriet romkuglerGorm og byens brød romkugler

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.