Hjemmelavet bounty – LCHF style

Hjemmelavet bounty - lchf

Jeg laver næsten aldrig ‘sunde’ kager. Jeg er faktisk slet ikke særlig stor fan af ‘sunde’ kager. Hvis jeg har lyst til kage, så skal det altså smage af KAGE! Ikke af PerfectFit sukker- og fedterstatning og andet smags- og fyld-erstatning. Så er det vist på plads! 🙂

Jeg skal måske lige definere min forståelse af ‘sund kage’ i dette indlæg. Det er en kage som både har lavt eller ingen sukker- og lavt fedtindhold og måske mindre hvedemel i – dvs. næsten alt, hvad der gør en kage til en kage er fjernet! For nogle er en sund kage en kage, som indeholder færre kalorier, for andre er kagen ‘sund’, hvis den bare er sukkerfri. Og er en kage egentlig ‘sund’, når man fylder den med sødestoffer? Det kan diskuteres og ses fra mange vinkler.

Jeg har endnu til dags dato (efter at have bagt og spist mange slags kager) stadig ikke formået at smage eller bage en ‘sund’ kage, som både har lavt sukker- og fedtindhold, og der er sparet på melet. I min verden kan man ikke skære ned på de 3 dele og stadig få et godt resultat. Man skærer ned på enten sukker eller fedt og/eller mel. Derved kan man få en sundere kage (ikke kaloriefattig vel at mærke)

Hvis jeg skal spise noget sødt, som skal være lidt sundere, så foretrækker jeg at lave en sød godbid, som kan laves ret nemt, og som ofte smager ret så godt! De sundere søde snacks, som jeg har haft held med, er dem som følger LCHF (Low Carb High Fat). Jeg har både forsøgt med hjemmelavet peanutbidder, og de hjemmelavede bounty fra Madbanditten som Jane Faerber står bag. Det skal nævnes, at disse snacks på ingen måde er kaloriefattige, men de indeholder ikke sukker og sender ikke blodsukkeret til månen i løbet af 5 minutter – dog er der gods i dem i form af masser af godt fedtstof.

Hjemmelavet bounty - lchf

Opskrift på hjemmelavet bounty – LCHF style (ca. 15 stk)

Opskriften er taget fra Madbanditten, hvor du kan finde opskrifter på en masse sundere lækkerier.

400 ml kokosmælk (i dåse) – som har stået i køleskab natten over
2 spsk kokosolie
2 spsk Sukrin (smag til!) – jeg synes, at Sukrin Gold smager bedst
150 g kokosmel
150 g mørk chokolade 70-85%

Fremgangsmåde

  • Start aftenen før med at stille kokosmælken i køleskabet. Det gør at væsken og cremen skiller, så du nemt kan skrabe den tykke kokoscreme i toppen, som er det, vi skal have i bounty’en.
  • Kom alle ingredienser på nær chokoladen, i en kasserolle og varm det op indtil det hele er smeltet godt sammen.
  • Beklæd en lille firkantet bageform med bagepapir og hæld kokosmassen heri. Pres massen godt sammen.
  • Sæt det i køleskabet nogle timer, så den stivner og bliver skærebar. Skær herefter i stykker i passende størrelse.
  • Smelt chokoladen i vandbad sammen med lidt kokosolie.
  • Dyp kokosbarrerne i chokoladen ved hjælp af to gafler og sæt dem på bagepapir. Drys evt. med kakaonips, kokosflager eller frysetørrede bær.
  • Køl bounty’erne i køleskab igen indtil de er helt afkølede.

Nyd dem helt kolde uden uden blodsukkerstigning som eftervirkning. Jeg ender altid med, at spise liiiiidt for mange af dem – og det bliver altså for meget. Har man en lidt slatten rygrad, som jeg har, kan jeg anbefale, at man opbevarer sine bounty’er i fryseren og tager en op ad gangen 🙂

Hjemmelavet bounty - lchf

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.