No-bake citroncheesecake med lakridsmarengs

 med Summerbird Lemon mandler og rålakrids fra Johan Bülow

No-bake citroncheesecake med lakridsmarengsNo-bake citroncheesecake med lakridsmarengs

Traditionen tro tilfaldt dessert-tjansen mig, da jeg skulle til tøsekomsammen for nogle uger siden. Vi er 8 piger som plejer at holde en hyggeaften, hvor alle tager noget spiseligt/drikkeligt med – jeg hopper altid på desserten. Det kan være, at jeg næste gang tager vinen til forandring 😊

Ikke desto mindre skulle jeg jo lave en dessert, og den skulle være lækker, smage af citron ( ja, jeg har en lettere citron-besættelse efter min tur til Amalfikysten) og den skulle indeholde mine Summerbird Lemon mandler som er drageret i hvid chokolade og citron. Nu har jeg gemt dem længe for at finde den helt perfekte opskrift til dem, og det var på høje tid at få dem brugt! Og lakrids er jo citronens sjæleven i min kageverden, så der skulle også lakrids i. Med de 3 ingredienser gik jeg i tænkeboksen og kom frem til en no-bake citroncheesecake med lakridsmarengs på toppen og hakkede Summerbird Lemon mandler i 😊 WUUUUUHUUUUUUUUUUU! Det var satme godt!

No-bake citroncheesecake med lakridsmarengs

Selvom du nok har kunnet gætte det ud fra titlen, så vil jeg lige slå fast, at denne cheesecake ikke skal en tur i ovnen. Og jeg har lavet den uden gelatine. Da den hverken skal bages eller have gelatine i, kan den ikke holde formen og skal derfor laves i glas eller skåle. Jeg lavede nogle af dem i forme, for at teste hvor meget de kunne holde formen – lad os bare sige at mine veninder måtte spise cheesecaken direkte fra formene 🙂 Så brug skåle og hvis du absolut vil lave dem i forme så kom husblas i.

Jeg valgte citronsmag i form af min lemoncurd, som jeg vendte i fyldet. Den giver et rigtig godt syrligt citron-kick og passer rigtig godt sammen med både Summerbird mandlerne og den søde marengs med lakrids i. Du kan lave desserten, dagen inden den skal bruges og toppe den med marengs nogle timer inden servering.

No-bake citroncheesecake med lakridsmarengs

No-bake citroncheesecake med lakridsmarengs – Opskriften rækker til 10 gode portioner i glas

Ingredienser til kiksebund:

280 g digestive kiks
125 g smeltet smør
2½ spsk sukker
1½ tsk lakrids – jeg brugte Johan Bülows rålakrids
1 håndfuld Summerbird Lemon mandler, hakket

Fremgangsmåde:

 • Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids – sørg for at du har en ensartet masse.
 • Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller skål og pres den lidt sammen.
 • Fordel de hakkede Summerbird Lemon mandler ligeligt ovenpå kiksemassen i de 10 glas.
 • Kom dem i køleskabet.

Ingredienser til citroncheesecake-fyldet

Ca. 1/2 portion af min lemoncurd – se opskrift her
550 g flødeost natural, stuetemperatur (Philadelphia er min foretrukne)
400 ml piskefløde
170 g flormelis
Skallen af 1 stor citron + 1½ spsk af saften
2 tsk vanillesukker
Evt. gul frugtfarve

Fremgangsmåde:

 • Lav først en ½ portion lemoncurd  – du kan med fordel have lavet denne klar dagen inden, du laver desserten.
 • Pisk fløde stiv og sæt til side.
 • Pisk flødeosten sammen med flormelis (kom lidt i ad gange og gem evt. 20-30 g til at smage med til sidst), citronskal og -saft og vanillesukker.
 • Vend lemoncurd i ostemassen.
 • Vend til sidst piskefløden i sammen med gul frugtfarve.
 • Fordel ostefyldet ligeligt mellem de 10 portionsglas.
 • Stil tilbage i køleskabet og lad det trække i minimum 4 timer – gerne natten over.

Ingredienser til lakridsmarengs

3 æggehvider (ca.105 g), stuetemperatur
150 g sukker
½ dl vand
1-2 tsk rålakrids fra Johan Bülow

Fremgangsmåde:

 • Lav marengsen kort tid inden servering, så den er frisk og blød når desserten skal nydes.
 • Kom sukker og vand i en lille gryde og kog det op til 117 grader – det skal ikke koges indtil det tager farve.
 • I mellemtiden piskes æggehviderne stive.
 • Når siruppen har opnået en temperatur på 117 grader hældes den meget langsomt ned i æggehviderne i en tynd, tynd stråle mens der piskes kraftigt.
 • Efter alt siruppen er hældt i, kommes lakridspulveret i og marengsen piskes indtil den har fået nogenlunde stuetemperatur – det kan tage 7-10 min.
 • Kom marengsen i en sprøjtepose med din favorittylle på og sprøjt marengsen ovenpå citroncheesecake’en.
 • Hvis du har en gasbrænder kan du brænde marengsen lidt – det ser SÅ fint ud!
 • Som prikken over i’et pynter du med en enkel Summerbird Lemon mandel på toppen

Velbekommen siger jeg bare!

No-bake citroncheesecake med lakridsmarengs No-bake citroncheesecake med lakridsmarengs

23 tanker om "No-bake citroncheesecake med lakridsmarengs"

 1. Anna

  Nøj hvor ser de bare lækre ud Sena! Jeg kan næsten smage den lækre kombination af sprød kiksebund, syrlig og cremet citron-fyld, sprøde mandler, chokolade og lakrids… ÅH GUF! 😉
  Kh Anna
  anna-mad.dk

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Tusind tak Anna 🙂 Den smagte altså bare godt! Og faktisk rimelig nem at gå til 😊 Virkelig GUF! KH Sena

   Svar
   1. Rikke

    efter man har sprøjtet marengsen ud på kagen? Så skal den tilbage på køl ikke?
    Tror du at den ville kunne tåle at stå på køl med marengs toppen i en halv dags tid 6-8 timer? Inden den skal spises ? Eller bliver marengsen så ødelagt
    Mvh Rikke

    Svar
    1. CakeLiving Forfatter

     Hej Rikke, marengsen skal sprøjtes på desserten inden servering. Marengs har ikke godt af at komme på køl da den suger fugt til sig og bliver ‘våd’. Så hvis det er muligt vil jeg lave marengs og sprøjte den på lige inden servering. Er det helt umuligt kan du også bage marengsen og knuse den på toppen af cheesecaken.

     Svar
 2. Pingback: Ideer til påskedesserter - Cake Living

 3. Vibeke

  Kære Sena.

  Jeg har tænkt at forsøge mig med med denne dejlige opskrift til nytår. Det passer mig godt at lave det klar dagen inden. Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg griber marengsen an – om jeg kan lave den dagen inden også og komme i glassene på toppen og så lige give det med en brænder inden servering?? Har du et godt råd?.

  På forhånd tak.

  Hilsen
  Vibeke

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Vibeke, du kan lave næsten det hele dagen inden, men jeg ville ikke lave marengsen dagen inden. Den kan ikke holde luften natten over og du kommer til at få en tynd marengsmasse ud af det. Derfor ville jeg vente med at lave marengensen til inden gæsterne kommer, pynte cheesecaken og brænde marengsen og så servere det efter maden. Hvis du er meget presset på tid, kunne du jo prøve at bage marengsen og toppe cheesecaken op med bagt, sprødt marengs. Kunne det være en ide? Mange hilsner fra Sena

   Svar
 4. Bente Buhl

  Kære Sena
  Jeg vil også forsøge at lave denne fantastiske dessert. Vi er 6 personer, så tror du, at jeg skal lave halv portion – vil der så være nok?
  mht. marengsmassen – så tænker jeg, om jeg ikke kunn lave den og gøre det hele klar inden vi skal over til vennerne – dvs. det vil være 4 timer før vi skal spise desserten – det er bare så jeg ikke skal stå hos dem og lave det.

  På forhånd tak
  Mange hilsner Bente

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Bente, du kan roligt lave en halv portion – du får bare nogle lidt mindre portioner end dem jeg lavede, men de var ret store så det burde ikke gøre noget. Ift. Marengsen ville jeg nok lave den lige inden serveringen. Hvis du laver marengsen flere timer inden kan du risikere at den bliver vandet og dermed ikke særlig lækker. Alternativt kan du bage marengsen og drysse det på cheesecaken. Så får du bare en sprød topping istedet for en blød 🙂 rigtig godt nytår. Kh. Sena

   Svar
 5. Azra

  Hej Sena,

  Lækker kage! Jeg vil gerne lave den til min venindes fødselsdag. Har du en fremgangsmåde på hvordan man bager din marengs? Så man kan knuse det over kagen til sidst. Mums.

  Hilsen Azra

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Azra og tak for din besked 🙂 For bagt marengs skal du følge opskriften og sprøjte marengsen ud i små toppe på en bageplade med bagepapir på. Bag/tør dem i en ovn på ca 100 grader i godt of vel 45 min til 1 time. Ved den lave temperatur tager marengsen ikke farve og bliver sprød – ligesom marengskys. Bemærk at desserten ikke vil hold formen hvis du laver den som kage. Opskriften er lavet til at blive serveret i glas. Laver du en kage istedet er der vigtigt at bruge husblas i citroncremen 🙂

   Svar
 6. Louise

  Så lækker! serverede dem i weekenden til “girls night” og de var vilde med desserten! Nem at gå til …snød dog med lemon curd på glas og alm mandler. Marengs blev skiftet ud med blåbær.

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hvor dejligt at høre 🙂 Er sikker på at den smagte rigtig godt med friske blåbær… muuums! 🙂

   Svar
 7. Daisy

  Jeg vil lige prøve lave denne dessert og skal derfor lige høre om en ting.
  Du skriver en halv portion lemon curd..er det så det halve af den opskrift der står..eller er den rettet til
  Vh daisy

  Svar
 8. Maiken P. Rais

  Hejsa

  Hvis jeg ønsker alt lave det som én tærte istedet for i 10 glas, hvor stort et fad/springform tænker du så der skal bruges?

  Vh Maiken

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Maiken, jeg tror en 20-21 cm springform vil være tilstrækkeligt. Jeg har ikke selv prøvet at lave det i en form. Bemærk at cremen ikke er lavet til forme da der ikke er husblas i. Så jeg tvivler på at kagen vil holde formen. Kom 2-3 blade husblas i cremen 🙂 godt nytår

   Svar
 9. Mia

  Måske et dumt spørgsmål, men skal piskefløden piskes inden den vendes i flødeost blandingen?😊

  Svar
 10. Sanne

  Hvis nu jeg vil lave citron-ostekagen fordi jeg ikke kan lade være, men jeg er alene og ikke lige får gæster foreløbig, kan selve den gule lemoncurdcheese masse fryses?

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Sanne, kan du ikke bare lave en hav portion? Jeg ville ikke fryse creme ned da der er risiko for at konsistensen ikke forbliver den samme.

   Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Jeg tænker ½ glas, men smag dig lidt frem om citronsmagen træder nok frem. Hvis ikke kan du tilsætte lidt mere.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.