Marengs med saltkaramel

Saltkaramel marengs

Jeg har gjort en opdagelse! Nemlig hvor hamrende godt marengs med saltkaramel smager 😀 Og det var lidt tilfældigt. Jeg havde både æggehvider og rest af noget saltkaramel i køkkenet, og besluttede mig for at kombinere dem og smide dem en tur i ovnen. 

Jeg synes, at du skal gøre det samme og nyde dem med flødeskum eller is toppet med bær. Opskriften er mega simpel – men det er den efterfølgende nydelse absolut ikke 🙂 Du skal bruge noget karamel, som du enten kan lave (du kan bruge opskriften herfra), eller købe ‘Dulce de leche’ som er færdiglavet karamel. Du kan også købe kondenseret mælk – både den som er kogt til karamel, eller den som du selv skal koge i 3 timers tid.

Saltkaramel marengs

Opskrift på marengs med saltkaramel

Ingredienser:

4 æggehvider, stuetemperatur (ca. 140 g)
200 g sukker
Skallen af ½ citron (kan godt undlades)
1 tsk eddike
4 spsk. flødekaramel (Dulce de leche, lav hjemmelavet, eller kog en dåse kondenseret mælk)
½ tsk salt

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 150 grader (varmluft)
 • Pisk æggehviderne lidt stive og tilsæt sukkeret i lidt ad gangen. Pisk videre i 5-7 minutter. Røremaskine er en rigtig god ide 🙂
 • Tilsæt citronskal og eddike og pisk videre i 1 minuts tid.
 • Sæt klatter af marengs på 2 bageplader beklædt med bagepapir – 4-5 klatter/reder på hver plade.
 • Rør karamellen sammen med ca. ½ tsk salt (smag til!)
 • Fordel saltkaramellen ligeligt mellem alle rederne og bland det lidt sammen med en kniv eller gaffel for at få en ‘swirl-effekt’.
 • Sæt rederne i ovnen og sænk temperaturen til 120 grader – de skal bage i  ca. 30-35 min.
 • Sluk ovnen og lad dem køle af i ovnen.

Saltkaramel marengs

Min nevø spiste en, som den var. Min søster og jeg væltede en masse flødeskum over og toppede med hindbær og blåbær og spiste den på 5 min. Hvordan du vil spise den er helt op til dig 😊

Rigtig god dag fra mig til dig.

13 thoughts on “Marengs med saltkaramel

 1. ul

  Hej! Det ser bare fuldstændigt fantastisk ud! Det må jeg prøve ved lejlighed 👍🏻😃
  Kh Ulrika

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej 🙂 Tusind tak! De smager frygtelig godt, så jeg kan kun anbefale dig at prøve dem 🙂 KH. Sena

   Svar
 2. charlotte

  lækkert, så du får 10 stk af den portion? er de meget store? skal ha lavet ca 40 marengs , små da det bliver et kæmpe kagebord. har du en ide om de kan laves dagen før eller ugen før de skal spises?

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Charlotte 🙂 Jeg fik 10 stk., men ja de var ret store – ca. 10 cm i diameter og 2 cm høje. Hvis du vil lave dem mindre kunne du komme både karamel og marengs i sprøjtepose og derefter sprøjte dem ud på en bageplade. Du kan lave dem 2 dage inden – 1 uge inden vil være for tidligt efter min mening. KH. Sena

   Svar
 3. Sarah

  Hej Sena.

  Har du mon en god basisopskrift på karamel? Jeg er ved at have nået smertegrænsen for hvor meget kogt, kondenseret mælk jeg kan spise :-O

  På forhånd tak :-))))
  Mvh Sarah

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Sara, jeg beklager den lange svartid. Jeg har en opskrift, som fungerer godt for mig hver gang. Det er karamellen som jeg bruger i mine macarons med citronkaramel. Du finder opskriften her: http://cakeliving.com/2014/07/16/macaron-med-citronkaramel/ – Det er en lille portion så du kan gange den med 2-3 og bare undlade citronolien hvis du bare vil have en ganske almindelig flødekaramel-smag 🙂 Mange hilsner fra Sena

   Svar
 4. Hanna

  Kære Sena, er de bløde indvendigt? Sådan kan jeg nemlig bedst li dem 😉🤗
  Bedste hilsner, Hanna

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Hanna 🙂 De er lidt seje indeni (ved ikke om det er det du mener). Hvis du gerne vil have dem helt bløde indeni skal du bare bage dem lidt mindre – jo mere du bager dem, desto mere tørre bliver de. Jeg håber det hjælper 🙂 KH. Sena

   Svar
 5. Marianne

  Hejsa😊
  Skal man putte eddike i og hvorfor??? Er lidt nybegynder i marengs🙈
  Mvh
  Marianne

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Marianne! Kan godt forstå, at det kan virke mystisk 🙂 Syren i eddike medvirker til at stabilisere marengsen så den bedre holder på luften. Du kan også bruge lidt citronsaft 🙂 God fornøjelse

   Svar
 6. Kirsten

  Hvis saltkaramel fordeles mellem marengsene, hvordan smører du det så over på dem efterfølgende?

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Kirsten, jeg tror ikke helt at jeg forstår hvad du mener. Du klatter marengsen på bagepladen og flader den lidt ud (så det ser ud som på billederne). Så sætter du en klat saltkaramel på hver marengs. Karamellen flader du ud med en kniv så det blandes lidt med marengsen og danner mønstre. Og så bager du dem. Hilsen Sena

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.