Chokoladekage med blåbær-/brombærcreme

chokoladekage med blåbær brombær creme

Jeg elsker denne chokoladekage med blåbær-/brombærcreme for dens enkle skønhed. Tænk engang, man tager nogle chokoladebunde, smækker den sammen med en blåbær-/brombærcreme og pynter den lidt tilfældigt med bær og blomster. Og resultatet? En kage som ligner en milliard og ser vildt appetitvækkende  ud! Og så har man ikke engang lagt så meget arbejde i det….

Opskriften på chokoladebundene er den samme, som jeg har brugt i denne choko-orangekage,  hvor jeg har erstattet appelsinsaft og kærnemælk med mælk og yoghurt. Hvis du kun har kærnemælk i køleskabet, kan du selvfølgelig bruge det istedet for mælk.

chokoladekage med blåbær brombær creme

Alt efter ens humør og hvad man har i køkkenet eller haven, kan man variere kagen i smagen – man kunne jo komme hindbær eller jordbær i cremen og lave en fin lyserød kage. Lad fantasien få frit løb 🙂

Denne kage bliver ret høj og kan være lidt ustabil, indtil den har sat sig i køleskabet. Hvis man skal transportere den, anbefaler jeg, at man sætter nogle træspyd i for at gøre den stabil. Sæt gerne 2-3 stykker i så du nemt kan pille ud inden servering.

chokoladekage med blåbær brombær creme

Her kommer opskriften på chokoladekage med blåbær-/brombærcreme til 10 personer

Ingredienser til chokoladekagen:

250 g hvedemel
250 g sukker
50 g usødet kakao
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
100 g smeltet smør
100 ml smagsneutral olie
170 ml mælk
70 g yoghurt naturel
2 M/L æg ved stuetemperatur
1 håndfuld friske blåbær (kan undlades)

Fremgangsmåde – Chokoladekage

 • Tænd ovnen på 170 grader (varmluft).
 • Smør 3 x springeforme i størrelsen 16 cm og klip et passende stykke bagepapir til bunden er hver form.
 • Bland alle tørre ingredienser, dvs. hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt, sammen i en stor skål.
 • I en anden skål piskes smeltet smør, olie, mælk, yoghurt og æg sammen.
 • Den våde masse hældes i skålen med de tørre ingredienser og piskes det godt sammen indtil det er blandet godt sammen. Det er helt fint at piske med en god gammeldaws piskeris – du behøver ikke en maskine 🙂
 • Fordel dejen ligeligt mellem de 3 forme og bag dem i ca. 25 minutter. Tjek eventuelt med en tandstik i kagen for at sikre dig at den er bagt igennem.
 • Tag kagerne ud og lad dem køle af i formen.

Ingredienser til blåbær-/brombærcreme:

300 g friske eller frosne blåbær/brombær (bestem selv hvor meget der skal i af hver)
65 g sukker
½ tsk ren vanillepulver
1 spsk vand + 2 tsk maizena (majsstivelse)
250 ml piskefløde
250 g mascarpone

Fremgangsmåde – Blåbær-/brombærcreme

 • Kom blåbær og brombær i en kasserolle sammen med sukker og vanille og varm det op.
 • Blend det med en stavblender.
 • Rør maizena ud i vandet og hæld det over blåbær/brombærmassen.
 • Kog det op indtil det tykner og tag det så af varmen og lad det køle helt af.
 • Pisk fløden stiv og vend blåbær/brombærblandingen heri.
 • Vend til slut mascarpone i cremen.
 • Læg chokoladebundene sammen med cremen mellem hver bund og slut af med resten af cremen på toppen.
 • Pynt med friske blåblær, brombær og blomster for et rigtig lækkert sommerligt look.

Velbekommen og husk at nyde de sidste par uger af sommeren 🙂

chokoladekage med blåbær brombær creme chokoladekage med blåbær brombær creme

18 thoughts on “Chokoladekage med blåbær-/brombærcreme

 1. Jimmi

  Ser virkelig lækker og indbydende ud – og kombinationen med fløde, mascarpone og bær lyder lige som noget for mig. Tror at jeg vil kaste mig ud i projektet til min søns fødselsdag på lørdag, men mon ikke at det bliver ligeså godt med 2 bunde á 20 cm? :-).

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Jimmi, tusind tak og rigtig fedt at du kaster dig ud i den 🙂 Jeg vil mene, at du sagtens kan lave 2 bunde á 20 cm. Jeg har brugt denne opskrift i min Choko-orange kage, og der bagte jeg den i 18 cm form og kunne stadig skære 3 bunde ud af den – så 2 bunde burde slet ikke være noget problem. Rigtig god fornøjelse. Kh. Sena

   Svar
 2. Camilla Bertram

  Hvis ikke man lige har 2 eller 3 ens størrelse springforme, kan man så ikke bage det hele i en springform og dele den i 3 altså til 3 bunde?:-)

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Camilla 🙂 Du kan sagtens bage kagen i en springform. Hvis du holder dig til en størrelse på 18 cm i diameter på din springform, kan du godt skære 3 bunde ud. Hvis du bruger en større springform (fx. en på 22-23 cm), så kan du skære to bunde ud, da de ellers vil bliver for tynde, hvis du prøver at skære den ud i 3 bunde. Husk at forlænge bagetiden til ca. 30-40 minutter og tjek om den er bagt igennem med en tandstik 🙂 KH. Sena

   Svar
   1. Birthe

    Hej. Det er lige hvad jeg vil prøve…bage den i spring form og så dele den i to 😊. Men hvad er mon bedst at bruge, når man skal dele den? En meget skarp kniv eller?? Vh Birthe

    Svar
    1. CakeLiving Forfatter

     Hej Birthe og tak for din besked 🙂 Du kan bruge en meget skarp kniv eller du kan faktisk også bruge noget ståltråd eller sytråd som du holder i hver ende og trækker igennem kagen 🙂 Jeg bruger selv altid kniven og starter med at ‘ridse’ langs kanten af kagen og bevæger mig langsom indad – det er den måde jeg bedst får to lige stykker 🙂

     Svar
 3. Sidsel Rasmussen

  Hej! Det er den smukkeste kage! Kan den bages dagen før den skal spises – eller er den bedst, når den er helt frisk? Jeg skal servere den i morgen, så jeg håber, du kan sende et hurtigt svar 🙂

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Sidsel og tusind tak :-)) du kan sagtens lave bundene dagen inden – de bliver næsten bedre af at stå natten over. Cremen ville jeg nok selv lave samme dag, men du kan med fordel lave bærfyldet til cremen dagen inden også. Så skal du nemlig kun lige piske cremen sammen og samle kagen på dagen. God fornøjelse. Kh. Sena

   Svar
 4. Kimmie Jæger

  Hej. Kagen er virkelig flot! Men jeg synes ikke jeg finder svar på, om den smager lige så himmelsk som den ser ud? 🙂 Jeg overvejer at lave den til min datters barndåb 🙂
  Venligst Kimmie

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Kimmie, kagen smager også rigtig godt 🙂 bundende smager af chokolade. Selve cremen er meget mild i smagen da lige de bær ikke har den helt kraftige smag. Ønsker du noget med mere knald i smagen kan jeg stærkt anbefale at du laver den med hindbær istedet for det smager ‘af mere’. Held og lykke med dåben og god weekend. KH Sena

   Svar
 5. Freya Jørgensen

  Hej. Kagen ser rigtig rigtig lækker ud og det som der fangede min opmærksomhed var cremen. Mit problem er at jeg kan ikke tåle fløde, dog kan jeg godt tåle mælk. Tror du at jeg eventuelt kunne bruge sojafløde eller creamfine istedet for??
  Mvh Freya:-)

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Freya 🙂 Jeg tror godt at du kan bruge soyafløde. Jeg har ikke selv prøvet det før, men har set andre bruge det sammen med bær, hvor de lavede en creme af det. Så det ville jeg forsøge med. Du kan også bruge kokosmælk, men kun den fede del af det som typisk ligger i øverst i dåsen (dvs. alt væden skal du hælde fra). Hvis du tvivler på om kagen kan holde formen, skal du bare stikke nogle træ-grillspyd gennem kagen, så de kan støtte den. Held og lykke med det 🙂

   Svar
 6. Mettefons@gmail.com

  Hvor køber man blomstern? Og må brombær og blåbær være frosne?
  Vh Mette

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Mette, du kan sagtens bruge frosne bær – i hvert fald til cremen. Du kan nok også bruge dem til pynt, men frosne bær har det med at blive vandede når de tøer op. Så jeg vil anbefale dig at duppe dem tørre inden du kommer dem på kagen, så det ikke løber i vand. Blomsterne hedder stedmoderblomster. Jeg tror, ikke at ud kan få dem længere da de er i sæson forår/sommer. Men måske er du heldig at et planteland har dem.

   Svar
 7. Janna

  Hej Sena. Super flot kage! Jeg vil forsøge mig med den i weekenden til min datters fødselsdag. Jeg vil dog høre om man kan i stedet for chokoladekage, lave en sandkage/vaniljelagkage bunde ved at fjerne de 50 gr. kakao fra opskriften? Eller har du måske en anden god opskrift på vaniljelagkagebunde/sandkage? På forhånd tak 🙂

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Janna, tak for din besked 🙂 Du kan sagtens undlade kakao i kagen og i stedet øge mængden af mel til 280 gr. Tilsæt 2 tsk vaniljesukker i dejen. Hvis jeg selv skulle lave den, ville jeg tilsætte 1 tsk. frisk citronskal i dejen også. Det giver en dejlig smag og passer godt med bærfyld 🙂 God fornøjelse

   Svar
 8. Line

  Hej 😊
  Ved du om man kan fryse bundene? Så man kan lave den mange dage i forvejen – skal lave kage til 60 gæster 🙈

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Line,

   Det kan du godt. Bare sørg for at pakke den godt ind inden du fryser dem ned og når du tøer dem op igen.

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.