Københavns bedste jordbærtærte – Yelp Smagsdommerne

Københavns bedste jordbærtærte

Kandidaterne

Så har Yelp Smagsdommerne været på banen igen og “ofret” deres smagsløg og daglige kalorieindtag for at finde Københavns bedste jordbærtærte. I tidligere smagstest har vi fundet både Københavns bedste flødebolle (Vinder: Social Food) og Københavns bedste fastelavnsbolle (Vinder: Tante T), og jeg er ret sikker på, at der kommer mange flere smagstest, da vores liste vokser 🙂 Hvis I har forslag til søde sager, som i synes skal testes, så er I mere end velkommen til at skrive!

Nu hvor det er sommer (i teorien i hvert fald!) var jordbærtærte et oplagt valg til vores test. Det fine selskab bestod af 10 søde Yelpere, kold rosé og lemonade, godt vejr og jordbærtærter fra disse udvalgte kandidater:

Lagkagehuset
Reinh Van Hauen
Brødflov
Bodenhoff
Kvickly
Føtex
Charity Bakery
Meyers
Andersen Bakery
Café Rosa

Denne gang var vi så heldige at få sponsoreret nogle af kagerne – Jaaaa Yelp Smagsdommerne er ved at blive ‘serious business’! Det skal dog siges, at kandidat-listen blev fastlagt på forhånd, og blev dermed ikke påvirket af hvorvidt kagerne kunne sponsoreres. Så er det på plads 🙂

Bedømmelsen blev baseret på følgende: Bund (tør/saftig og marcipansmagen), chokoladen (smag og knæk), cremen (konsistens og smag), jordbærerne, gele samt looket (vi spiser jo også med øjnene). Jeg kan personligt bedst lide en bund med MASSER af marcipansmag, et godt lag chokolade med et godt knæk, en fløjlsblød creme, og sødlige jordbær helst uden eller med meget tyndt lag gele på toppen. Det skal nævnes, at pris ikke blev betragtet som et kriterie denne gang for, at vi kunne fokusere rent ud på smag og kvalitet.

Københavns bedste jordbærtærte - Jordbærtærte Reinh van Hauen Yelp

Vinderen: Jordbærtærte fra Reinh Van Hauen

Den stolte, smukke (og dyre) vinder af vores test blev Reinh Van Hauen, som scorede gode point på de fleste af kriterierne. Jeg havde også selv givet den højest point i min bedømmelse. Bunden var lækker med god smag af marcipan, jordbærerne sødlige og lækre røde, men jeg synes godt, at de kunne komme noget mere vanilje i deres creme. Andenpladsen gik til Meyers, og tredjepladsen snuppede Bodenhoff.

I bunden lå Føtex og Kvickly, fordi deres cremer var kedelige (især Kvicklys hvis creme var skærefast!), bundene smagte ikke nok af marcipan, og de havde sparet på jordbærerne. I modsætning til vores øvrige smagstest kan jeg konstatere, at pris og kvalitet hænger ret meget sammen, når det gælder jordbærtærter.

Københavns bedste jordbærtærte - Jordbærtærte Meyers Yelp

Jordbærtærte fra Meyers

Københavns bedste jordbærtærte - Andersen Bakery

Sjette plads: Små jordbærtærter fra Andersen Bakery.

Jeg blev virkelig overrasket over, hvor kritisk man bliver, når man skal igennem 10 kager i streg – det er virkelig detaljer, som gør forskellen. Havde jeg siddet med en af kagerne uden at skulle sammenligne, ville jeg sikkert sluge den og tænke ’mmm, den smagte da meget godt’. Men det var ikke sagen her! Guderne ved, at jeg har kværnet en del jordbærtærter fra Føtex og Kvickly og nydt dem, men efter smagstesten gik det op for mig, hvor ringe de er sammenlignet med andre bagerier! Jeg skal virkelig være desperat, før jeg køber deres jordbærtærter igen.

Københavns bedste jordbærtærte - Jordbærkage fra Charity Bakery

Jordbærkage fra Charity Bakery

Jeg vil gerne fremhæve en af kandidaterne – nemlig Charity Bakery – på trods af at deres jordbærtærte endte ikke i vores top 3 (den smagte dog stadig godt), men deres koncept er helt i top i min verden. Charity Bakery er et online bageri, som leverer kager hjem til en (gratis!), og hver gang man køber en kage hos dem, går 20 kr. af kagens pris til et velgørenhedsorganisation efter eget valg. Det er da en super smart måde at både spise kage og have god samvittighed på 🙂 Charity Bakery

Jeg ser frem til næste omgang smagstest med Yelp, og husk at skrive hvis I kommer tanke om en lækker sag, som absolut fortjener en smagstest 🙂

4 thoughts on “Københavns bedste jordbærtærte – Yelp Smagsdommerne

 1. Tove

  Jeg har lige købt en jordbærtærte fra vinderen. Dybt skuffet! Bunden er jo bare sandkage, og minder ikke den mindst smule om en tærtebund, som skal være sprød og tynd! Og så,til den pris!

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Tove, det var da ærgerligt! Den bund som fulgte med de tærter vi købte var ikke sandkagebund, men var fyldt med lækker mazarin (som for mig er rigtig vigtigt i en jordbærtærte). Jeg synes stadig at den var den bedste blandt kandidaterne 🙂 Men det er ærgerligt at du blev så skuffet når man betaler den pris for en tærte. KH Sena

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.