De lækreste marcipansnegle med citron og marengstopping

SÅ er jeg hjemme efter en dejlig sommerferie og kan endelig langt om længe sætte mig ned og skrive. Jeg har virkelig nydt min ferie, men jeg har godt nok savnet min blog! Min ferie denne gang gik til Amalfikysten, hvor vi boede i en fantastisk skøn og rolig by, som hedder Minori. Vi boede hos et ældre italiensk par, Salvatore og Nilde, som driver en Bed & Breakfast med kun 2 værelser beliggende midt i deres helt egen citronlund, hvor de både dyrker og sælger citroner. Tænk at jeg nød morgenmad hver dag i 7 dage under de skønneste citrontræer, som var FYLDT med store, gule citroner. Stedet hedder La Zagara, som betyder cironblomst 🙂

Editeret_IMG_8410_web

Amalfikysten er kendt for deres velduftende og velsmagende citroner, og jeg skulle virkelig styre mig for ikke at efterlade alt mit tøj (og kærestens!) i Minori og istedet fylde kufferterne op med citroner 🙂 Jeg ‘nøjedes kun’ med at tage et par kilo citroner med, lidt af Salvatores hjemmelavede limoncello (italiensk citronlikør) og Nildes helt egen citronmarmelade med hjem. Mine Amalfi-citroner er i gang med en længere kandiseringsprocess efter en opskrift, jeg har fået fra Salvatore og Nilde, som tager 29 dage  – når de er klar, og jeg får smagt dem, skal jeg nok dele opskriften/processen med 🙂 Jeg har også et par italienske kageopskrifter, som jeg skal have testet  – hvis de lykkes, får i selvfølgelig også dem 🙂

Marcipansnegle med citron og marengstopping

Og nu til dagens opskrift! For et godt stykke tid siden smagte jeg en kanelsnegl på Neighbourhood på Istedgade og den var blevet toppet med marengs istedet for glasur. Jeg syntes rigtig godt om ideen og gik selvfølgelig direkte i køkkenet og startede røremaskinen 🙂 Selve kanelsneglen fra Neighbourhood var der egentlig ikke noget særligt ved, og den var ret sød, så derfor valgte jeg at lave min egen variant. Nemlig, marcipansnegle med citron for at give en friskhed som kunne fungere med den søde marengs på toppen. De marcipansnegle med citron og marengstopping smagte satme godt!

Marcipansnegle med citron og marengstopping

Opskriften til selve dejen er den samme som Meyers kanelsnurrer, som jeg tidligere har brugt til mit lækre, snaskede nøddebrød. Den fungerer rigtig godt hver gang, så jeg har ikke ændret noget ved den :-). Det eneste jeg har gjort er at komme mindre gær i dejen og istedet ladet den koldhæve i køleskab natten over, så jeg havde en dej klar til brug om morgenen. Hvis du gerne vil lave marcipansneglene færdig samme dag, så skal du bare komme 12 g gær i istedet for 5 g.

Marcipansnegle med citron og marengstopping

Marcipansnegle med citron og marengstopping

Opskriften giver ca. 12-14 stk små snegle bagt i høje muffinforme.

Ingredienser til dejen

125 ml sødmælk
12 g gær (kun 5 g ved koldhævning natten over)
1 lille æg (½ til at komme i dejen og ½ til at pensle med)
225 g hvedemel
35 g sukker
½ tsk salt
½-1 tsk kardemomme
40 g blødt smør

Fremgangsmåde – Dej

 • Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri.
 • Tilsæt ½ æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen. Dejen skal æltes i ca. 15-20 min. så brug en røremaskine og indstil på lav hastighed. Hvis dejen er for våd så kom max 5 g ekstra mel i.
 • Skær det bløde smør i små tern, og kom det i dejen, som nu igen skal æltes til den er blank og glat – endnu en gang i omkring 15-20 min.
 • Læg dejen i en skål og dæk den til. Du kan enten lade den koldhæve i køleskabet natten over eller lade den hæve et lunt sted i 1½ time, hvor den skal hæve til dobbelt størrelse.
 • Vælger du sidstnævnte hævning kan du nu imellemtiden lave fyldet.

Ingredienser til marcipanfyldet:

135 g blødt smør
145 marcipan, revet
½-1 tsk kanel
Fintreven skal af ½ citron

Fremgangsmåde – Marcipanfyld

 • Rør det bløde smør godt sammen med fintreven marcipan, kanel og citronskal indtil du har en ensartet masse.
 • Rul den hævede dej ud i en rektangel (med en længde på ca. 20-22 cm) indtil det har en tykkelse på ca ½ cm. .
 • Smør marcipanfyldet ud på hele dejens flade.
 • Rul dejen sammen på langs og skær sneglene ud i en tykkelse af ca. 1½ cm.
 • Læg sneglene i høje muffinforme.  Jeg brugte høje silikoneforme, som jeg smurte med smør, inden jeg lagde sneglene i.
 • Lad dem hæve yderligere i ca. 30 min. og tænd ovnen på 175 grader (varmluft) mens sneglene hæver.
 • Pensl sneglene med resten af ægget og bag dem i 14 min indtll de er gyldne.

Nu er tiden kommet til marengstopping. Jeg synes, at denne skal laves tidligst 2-3 timer før servering. Det smager bedst hvis marengsen ikke har stået for længe og dermed blevet lidt tør. Det var lige netop det, som skete på Neighbourhood, da jeg smagte deres snegl. Marengsen smuldrede, da jeg tog en bid af den, og det er ikke så godt, hvis du spørger mig!

Ingredienser til marengstopping:

60 g æggehvide (ca. 1½ fra str. M/L æg)
70 g sukker
2-3 spsk vand
1 tsk vanillesukker
½ tsk citronsaft
Fintreven skal af 1/2 citron

Fremgangsmåden – Marengstopping

 • Sukker og vand kommes i en lille gryde og koges op, indtil det opnår en temperatur på 117 grader.
 • I mellemtiden piskes æggehvide stift.
 • Når siruppen har fået den rette temperatur, hældes den meget langsomt i den stive æggehvide i en meget tynd stråle, men der stadig piskes. Her er det en god ide med en røremaskine.
 • Tilsæt vanille og citronskal og pisk i et stykke tid indtil marengsen er flot, blankt og danner toppe.
 • Fyld marengsen i en sprøjtepose med en rund tylle og sprøjt toppe af marengs på alle marcipansneglene.
 • Brænd marengsen lidt med en gasbrænder. Har du ikke sådan en, så kan du sætte sneglene tilbage i ovnen, med grill-funktionen tændt i et par minutter.

Nyd dem til en god kop kaffe eller te sammen med folk du holder af 🙂

(de kan nu også nydes i dit helt eget selskab 🙂 )

Marcipansnegle med citron og marengstopping Marcipansnegle med citron og marengstopping Marcipansnegle med citron og marengstopping

2 thoughts on “De lækreste marcipansnegle med citron og marengstopping

 1. Jonna

  Håber du nåede et besøg hos de Riso i Minori. Han er nemlig italiensk mester udi konditorkunsten.

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Det gjorde jeg ihvertfald 🙂 Jeg nåede endda 3 besøg på 7 dage og fik smagt 5 forskellige kager 🙂 Mums de var gode!

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.