Choko-orange chok kage

Choko-orange chok kage

Denne kage….. Åh denne kage er bare SÅ god! Når jeg køber mørk chokolade, som bare skal spises ren, går jeg ALTID efter enten en med orangesmag eller mint. Jeg synes simpelthen, at appelsin klæder mørk chokolade så vældig godt! Og kæresten, han elsker choko-orangekage, så da jeg en dag havde lyst til at bage til ham, lavede jeg denne chokoladesag. Jeg tror vist, at jeg fik scoret en del point den dag 🙂

Bundene til denne kage er de samme som den famøse ‘Brooklyn Blackout Cake’, som er en mørk chokoladekage fyldt og overtrukket med chokoladepudding  –  den er ret kendt i USA og især Brooklyn, hvor den blev ‘opfundet’ (hmmm måske den skal på min to-bake-liste…). Opskriften til disse bunde fandt jeg sjovt nok på den italiensk blog Oggi pane salam e domani. Selvom jeg har boet i Milano i 4 måneder, skulle jeg lige bruge Google Translate til helt at gennemskue opskriften – men det lykkedes mig 🙂  Jeg erstattede kaffen i opskriften med friskpresset appelsinsaft, tilføjede appelsinskal og jeg valgte at reducere mængden af fedtstof.

Istedet for en chokoladepudding fyldte og overtrak jeg kage med lækker smækker chokoladeganache med appelsinskal i – og tilføjede lidt hjemmelavet appelsinmarmelade. Jeg kan varmt anbefale denne kage, hvis du er chokolade-orange-glad ligesom jeg. Start med at lave chokoladeganachen da den skal trække i 4 timers tid eller natten over.

Choko-orange chok kage

Opskrift på choko-orange chok kage – 10 personer

Ingredienser til choko-orange-bunde:

250 g mel
250 g sukker
100 g blødt smør
100 ml smagsneutral olie
140 g kærnemælk
100 ml saft fra appelsin (ca. 1 appelsin)
Fintreven skal fra 1 appelsin
50 g kakaopulver sigtet
2 store æg ved stuetemperatur
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt

Fremgangsmåde – Choko-orange-bunde

 • Start med at klargøre en springform på 18 cm – smør den og kom bagepapir i bunden.
 • Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
 • Smelt smørret og bland det sammen med de våde ingredienser – olie, appelsinsaft, kærnemælk, æg og appelsinskal – og pisk det godt igennem.
 • Sigt de tørre ingredienser – sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt – sammen i en skål og lav en fordybning i midten.
 • Hæld den ‘våde blanding’ i den ‘tørre blanding’ og vend det hele godt sammen.
 • Hæld dejen i springformen og bag den i 35-40 min og tjek om den er bagt igennem med en tandstik.
 • Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle helt.

Ingredienser til choko-orange ganache:

250 g mørk chokolade (55-60%)
330 ml piskefløde
Fintreven skal af 1 appelsin

Desuden: 3 spsk god appelsinmarmelade

Fremgangsmåde – Choko-orange-ganache

 • Hak chokoladen fint.
 • Bland fintreven appelsinskal og piskefløde sammen i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Tag den af varmen inden den begynder at koge.
 • Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå 5 min før du begynder at røre det hurtigt, indtil alt chokoladen er smeltet. Ganachen skal være helt glat og blank.
 • Dæk ganachen med husholdningsfilm som skal lægges/klistres direkte ovenpå den lune ganache for, at undgå at der dannes kondens under afkøling. Kondens ødelægger ganachen.
 • Sæt den i køleskabet natten over – eller minimum 4 timer.

Kagen samles

 • Tag chokoladeganachen ud af køleskabet og lad den evt. stå ude i 20 min inden du pisker den kort med en elmikser, så den bliver smørbar. Du må ikke piske for længe, da den ellers skiller.
 • Del chokoladekagen i 3 bunde. Skær toppen af hvis den er hævet op under bagningen.
 • Læg en bund på et fad og smør et tyndt lag appelsinmarmelade på. Kom et tyndt lag chokoladeganache på. Gentag med næste bund og afslut med en bund på toppen.
 • Smør den resterende ganache så kagens top og sider er dækket helt. Hvis du gerne vil have helt glatte sider, kan du varme en palet i kogende vand, tørre den af, og så glatte siderne af kagen med den – gentag indtil kagen er, som du ønsker.
 • Som pynt brugte jeg kagekrummerne fra den top, jeg skar af kagen. Derudover brugte jeg en fin gren fra naturen, som jeg pyntede med stedmoderblomster – jeg brugte chokoladeganache som ‘lim’ 🙂

Muuums det er en god kage!

Choko-orange chok kage Choko-orange chok kage

Husk at du kan følge mig på Facebook og Instagram, hvis du har lyst til at være opdateret, når jeg dele nye opskrifter 🙂

6 tanker om "Choko-orange chok kage"

 1. Pingback: Chokoladekage med blåbær-/brombærcreme - Cake Living

 2. Marie

  Tak for en god opskrift! Skal prøve at lave denne lækre sag i weekenden – jeg har dog et par spørgsmål! Jeg skal bruge kagen på søndag og tænker at lave chokolade ganachen om fredagen, samle kagen, smøre den op osv. Lørdag? Mit spørgsmål er nu om den bliver for kedelig at stå opsmurt i køleren et døgn mere eller om det ikke gør nogen forskel? Ellers skal jeg først samle den osv. Søndag? Jeg håber du kan hjælpe!

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Det var da så lidt Marie – dejligt at høre at du giver den et forsøg 🙂 Hvad tid skal du bruge den søndag? Hvis jeg skulle lave den til fx. søndag eftermiddag, ville jeg nok lave ganachen fredag aften), bage kagen lørdag om dagen, lægge den sammen og smøre den op lørdag eftermiddag/aften og så lade den trække indtil søndag. Der sker ikke noget med den på køl. Hvis du er bange for at den bliver for tør så kan du med fordel lige dryppe lidt frisk appelsinsaft på bundene inden du kommer appelsinmarmelade på 🙂 Mmm den smager SÅ godt og jeg håber at du bliver glad for den. KH Sena

   Svar
   1. Marie

    Kære Sena

    Tak for din hurtige tilbagemeldning! Jeg skal bruge den søndag omkring kl. 12, så tænker at jeg gør som du skriver! Et andet spørgsmål er om jeg kan bruge en springform som er lidt større end det du har brugt også evt bage kagen det mindre? Jeg har nemlig kun en springform på 20 cm! 🙂

    Svar
    1. CakeLiving Forfatter

     Du kan sagtens bage den i 20 cm form. Du skal dog lige tjekke højden på den bagte kage inden du skærer den ud i bunde – det kan være at du kun kan dele kagen i to for at undgå at bundene bliver for tynde. Så kan du fylde mere fyld i et lag istedet for to lag.KH Sena

     Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.