Popovers

Popovers

Jeg har gjort en fantastisk opdagelse – POPOVERS! Jeg så popovers for første gang på Instagram og tænkte øjeblikkeligt, at jeg måtte prøve dem – det skete 2 dage efter 🙂 Jeg var simpelthen vild med både hvor legende let og hvor sjovt, det er at lave dem, fordi man kan se dem ‘poppe’ op over muffinformens kant, mens de bager. I LOVE IT!

Popovers er den amerikanske version af den engelske Yorkshire pudding. De kan spises til både salt, fx. ost, og sødt, fx. syltetøj, og er en mellemting mellem pandekage og vandbakkelse. Jeg synes, at de passer fremragende til morgenmad eller brunch, når man rigtig skal forkæles. Årsagen, til at de popper, er det høje indhold af æg samt den damp der dannes i dejen under bagningen. Ligesom med vandbakkelser er det afgørende, at ovndøren holdes lukkes under hele bagetiden – ellers kan de klappe sammen og er ikke længere særlig ‘poppede’.

Popovers

Man kan bruge særlige popover-forme, som ligner muffinforme, men er noget smallere og lidt højere. Nu havde jeg ikke lyst til at investere i endnu en bageform, så jeg brugte min høje Eva Solo silikone-muffinform, som fungerede rigtig godt.

Jeg deler opskriften på ganske klassiske popovers, men man kan alt efter ønske tilsætte krydderier såsom kanel, vanille, salt, rosmarin osv. Næste gang jeg skal bage dem, vil jeg prøve med citronskal og vanille – måske endda med blåbær 🙂

Popovers – 6 stk

3 æg
100 g mel
140 ml letmælk
1½ spsk smeltet smør + lidt til at smøre forme med
1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Smør 6 høje muffinforme og sæt dem i midten af ovnen så de bliver helt varme.
  • Smelt smør og sæt til side.
  • Pisk æg og mælk godt sammen i en skål.
  • Tilsæt mel og salt og pisk indtil dejen er fri af klumper.
  • Tilsæt til sidst det smeltede smør under piskning.
  • Fordel dejen i de varme muffinforme – fyld ca. 2/3 op.
  • Sæt dem i ovnen og bag dem i 20 minutter. Du må ikke åbne ovndøren, før de 20 minutter er gået, da de ellers kan falde sammen. Efter  20 minutter kan du tjekke, om de er, som du kan lide dem. Jeg foretrækker mine lidt sprøde udenpå og bløde indeni, og det passer med 20 min i ovnen. Hvis du bager dem længere, bliver de mere og mere sprøde hele vejen igennem.
  • Server popovers med det samme mens de er varme. Skal de vente i 5-10 min så skær eller prik nogle huller i dem, så dampen kan slippe ud og du derved undgår, at de bliver bløde og falder sammen.

Happy poppin’ og velbekommen 🙂

PopoversPopovers

2 thoughts on “Popovers

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.