Påskedessert med chokolade og nødder

Påskedessert med Summerbird

Så er det jo snart påske, og jeg har lavet et par forslag til en lækker dessert, som kan serveres til påskegæsterne. Til begge mine desserter har jeg brugt lækker smækker Summerbird chokolade fra deres påskesortiment, som Summerbird har været så sød at sende til mig. I får opskriften på en påskedessert med chokolade og nødder nu, og den anden kommer om et par dage 🙂

Denne dessert er fyldt med pistacienødder og dejlig mørk chokoladeganache. Jeg har pyntet den med Summerbirds små fyldte æg, som kommer i en æske med 9 æg i forskellige smagsvarianter. Jeg var ret vild med 4 af dem (og 2 af disse brugte jeg som pynt) 🙂 MUMS!

Summerbird Miniature eggsPåskedessert med Summerbird

Det gode ved denne opskrift er, at man kan lave en ret simpel dessert, som er meget nem at lave, og så snart man pynter den med noget så fint, som disse chokolader, så bliver den altså bare en tand mere luksuriøs – uden at man har lagt et ton arbejde i det. Det kan jeg godt lide – meget!

Opskriften her rækker til 2 smukke chokoladelækre desserter – så er det nemt at gange op, alt efter hvor mange man er. Jeg valgte at bruge pistacienødder, fordi den grønne farve er sådan en fin kontrast til det mørke chokolade, men brug de nødder du selv bedst kan lide.

Ingredienser til nøddebund

40 g hakkede nødder
20 g smeltet smør
40 g muscovadosukker
1 nip salt

 • Kom sukkeret og saltet i det varme smeltede smør og rør indtil det er nogenlunde opløst.
 • Tilsæt de hakkede nødder og rør godt.
 • Fordel nøddemassen i to madringe/dessertringe (7-7½ cm i diameter) som står på et skærebræt med bagepapir på. Pres massen rigtig godt sammen.
 • Stil på køl mens du laver fyldet.

Ingredienser til fyld:

70 g mørk chokolade 60-70%
50 ml piskefløde
Et nip salt

 • Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
 • Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen og lad det stå 2 min før du rører det sammen til en glat, skinnende ganache.
 • Tilsæt salt.

Note: Skiller din ganache under omrøring, kan du redde den ved at tilsætte ca. 1 spsk varm fløde yderligere og røre langsomt sammen.

Når ganachen er kølet lidt af og fordeles den ovenpå de kolde nøddebunde. Stil hele herligheden igen på køl i et par timer eller natten over. Inden servering pyntes de med de flotte påskeæg fra Summerbird. De kan nemt sættes på ganachen på højkant, da den er blød nok til, at kunne holde på påskeægget.

Et lille tip fra mig er at bruge en hårtørrer til at varme ydersiden af madringene, således at både chokoladefyldet og nøddebunden ‘smelter’ en lille anelse. Så kan du meget nemmere få desserten ud af ringen, uden at den tager skade 🙂

Påskedessert med Summerbird Påskedessert med Summerbird

Hvis du har lyst, kan du iøvrigt følge mig på:

Instagram – mit brugernavn er @cakeliving – https://instagram.com/cakeliving/
Facebook – https://www.facebook.com/cakeliving

Indlægget er lavet i samarbejde med Summerbird.

9 thoughts on “Påskedessert med chokolade og nødder

  1. CakeLiving Forfatter

   TUSIND TAK Nada 🙂 Synes selv de blev fine, selvom de var mega-nemme at lave. Må prøve at lave nogle som er toppet med bær en dag 🙂 Mange hilsner fra Sena

   Svar
 1. Line Gammelgaard

  Det er da den perfekt påskedessert – utrolig flot. Den vil jeg helt sikkert lave til vores kommende påskemiddag for hele familien 🙂

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Line 🙂 Tusind tak for de søde ord 🙂 Håber at den smager hvis du kaster dig ud i at lave den 🙂 Knus fra mig

   Svar
 2. Pingback: Ideer til påskedesserter - Cake Living

 3. Majbritt

  Ser lækker ud – god påskedessert. Den må de kunne laves som en større også – tænker du der er nogen problemer i det?

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Ingen problemer i det 🙂 Bare gang opskriften op og brug en større form 🙂 God påske. Hilsen Sena

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.