Sød cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Når jeg hører ordet ‘cheesecake’, er det første, jeg tænker på USA. Dog har jeg, efter lidt research, opdaget at den allerførste registrerede cheesecake opskrift stammer fra Grækenland fra år 230. Først i 1872, hvor en amerikaner opfandt cream cheese (flødeost), og man begyndte at bruge den i cheesecakes, kommer USA rigtig på banen med den lækre cheesecake, som er kendt verden over, og som kan laves i et utal af varianter. I USA bruges hovedsagligt flødeost (i nogle stater tilføjer man også creme fraiche). I Italien bruger man ofte ricotta, og i Tyskland er det kvarken, som er brugt i cheesecakes. Man kan både lave en bagt og en ubagt version, som ligner en mousse.

Cheesecake med hindbær og hvid chokolade
I dag vil jeg dele opskriften på en bagt cheesecake. Inspirationen til lige denne fik jeg sjovt nok fra en blog, der ikke har meget med kagebagning at gøre. Bloggen hedder Twinpeaks.dk, og den fangede mig fra dag 1. Det er seje og evigt positive Mette Marie Lei Lange, som driver bloggen og deler ud af sin hverdag med en skrivestil, jeg er faldet pladask for. Hun skrev for noget tid siden om en cheesecake fra Slice of San Fransisco – en lille københavnsk cafe ejet af amerikanske Miriam – som ifølge Mette Marie skulle lave ”verdens sygeste cheesecake” med hindbærcoulis. Jeg har stadig til gode at besøge Slice of San Fransisco for at smage den lækre sag, men i mellemtiden har jeg lavet mit eget bud på en cheesecake med hindbær og hvid chokolade.

De to små cheesecakes er lavet i små hjerteforme og pyntet med hindbærsauce i hjertemønstre. Størrelsen er helt perfekt til deling, og den er en oplagt ide til valentinsdagskage, hvis du går op i det (er svaret ‘JA’, kan du også tjekke denne lille kage ud). Denne cheesecake kan bruges til mange anledninger, og opskriften passer så der er 4 gode stykker i alt. Afsæt god tid af til at lave den da den skal hvile i køleskabet i en del timer.

Cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Opskriften passer til to små forme (hjerteformede eller runde) på ca. 10 cm i diameter.

Ingredienser til hindbærsauce:

3 dl hindbær
1 spsk sukker
1 tsk maizena
1 spsk vand

Fremgangsmåde – Hindbærsauce

 • Kom hindbær og sukker i en lille gryde.
 • Rør maizenaen ud i vandet og hæld det i gryden.
 • Lad det koge op og simre i 5-6 min.
 • Blend massen og si de resterende hindbærkerner fra så du har en fin og glat sauce.
 • Sæt til side.

Ingredienser til bund:

90 g digestive
50 g smør
3 tsk sukker
2 tsk usødet kakao

Fremgangsmåde – Bunden

 • Smelt smørret.
 • Knus kiksene og bland det godt sammen med det smeltede smør, sukker og kakao.
 • Fordel det i de to forme og pres det godt sammen så hele bunden og en smule af sidere er dækket.
 • Stil til side.

Ingredienser til fyld:

200 g flødeost natural (og du må ikke bruge en light-version)
40 g sukker
½ tsk ren vanillepulver
Skal af ½ citron
100 g creme fraiche 18%
40 g hvid chokolade
1 sammenpisket æg

Creme fraiche topping:
75 g creme fraiche
1 spsk sukker
1 tsk vanille

Fremgangsmåde – Fyldet

 • Pisk flødeost, sukker, vanillepulver, citronskal og creme fraiche sammen med en piskeris.
 • Smelt det hvide chokolade og kom det i osteblandingen, når den er kølet af.
 • Pisk forsigtigt det sammenpiskede æg i ostemassen, uden at piske for meget luft i (for mange luftbobler kan få cheesecaken til at revne lidt under bagningen).
 • Start med at komme halvdelen af fyldet i hver form.
 • Kom 2 tsk. hindbærsauce oven på fyldet og kør en gaffel rundt for at blande det lidt sammen.
 • Gentag processen med resten af ostefyldet og igen 2 tsk. hindbærsauce. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 155 grader (varmluft) i ca. 20 min. Fyldet vil stadig blævre i midten, når du tager kagen ud, men tjek at kagerne er mere faste ude i siderne.
 • Tag kagerne ud af ovnen og lad dem hvile på køkkenbordet i 10 min.
 • Bland i mellemtiden ingredienserne til creme fraiche toppingen og fordel blandingen ligeligt oven på begge kager.
 • Kom resten af hindbærsaucen i en sprøjtepose og klip et meget lille hul i spidsen.
 • For at lave hjerteformet pynt sprøjtes små prikker af hindbærsauce med start langs kanten af kagen og hele vejen indad i en spiral indtil du når midten. Tag en tandstik og kør den igennem prikkerne hele vejen langs spiralen, fra yderst til inderst, uden at løfte tandstikken, indtil du når midten. Du kan også lave tilfældige prikker i stedet for spiralformet, som jeg har gjort med den ene af kagerne.
 • Bag kagerne igen i yderligere 10 min.
 • Afkøl dem inden de sættes i køleskabet natten over eller mindst 5-6 timer.

Cheesecake med hindbær og hvid chokoladeCheesecake med hindbær og hvid chokolade Cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Server med flødeskum eller creme fraiche og friske hindbær. Du kan med fordel lave dobbelt-portion af hindbærsaucen og servere den sammen med kagen.

Velbekommen 🙂

5 thoughts on “Sød cheesecake med hindbær og hvid chokolade

  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Mette, tak for dit skarpe blik 🙂 Det var vist en tastefejl – der skal kun 90 g digestive kiks i og ikke 90 stk 🙂 Jeg har rettet det i opskriften nu. Mange hilsner fra Sena

   Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Jeanette, jeg synes ikke at den smager af creme fraiche da der både er sukker og vanille i toppingen. Du kan nu godt undlade topping hvis du slet ikke vil have creme fraiche. Så kan du lave de små hjerter på cheesecake dejen istedet inden den bliver bagt 😉 Kh. Sena

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.