Københavns bedste fastelavnsbolle – Yelp Smagsdommerne

Jeg var lige til et rigtig hyggeligt lille arrangement, arrangeret af Yelp, som jeg fluks vil dele med jer. Det kan jo være, at I kan bruge det til noget, nu hvor der stadig sælges fastelavnsboller lidt endnu 🙂

Arrangementet hed “Bedste fastelavnsbolle-jagt”. Vi var 9 smagsdommere, som guffede fastelavnsboller fra følgende københavnske kandidater:

La GlaceDet rene brødSct. Peders BageriGrannys HouseEmmerys Tante T

fastelavnsboller

På billedet kan i se kandidaterne – priserne varierede en del. Der var 3 fortolkninger af fastelavnsboller: Gammeldaws fastelavnsboller af blød gærdej med cremefyld og glasur. Så var der wienerbrødsversionen med flødeskumfyld og glasur. Derudover var der dem, som var wienerbrød med æble- og hindbærfyld med glasur (disse hører i min verden altså ikke under kategorien “Fastelavnsboller”, selvom bageren påstår det – så er det sagt 🙂 )

1. Tante T – Vinderen er denne dejlige, bløde bolle fyldt med creme og hindbærsyltetøj pyntet med hvid glasur og krymmel. Klassisk, god og det tætteste på hjemmelavet!

2. Grannys House – Endnu en ret så lækker, blød bolle fyldt med creme og pyntet med hvid glasur. Min helt personlige favorit smagsmæssigt og udseendemæssigt var denne og den lå ovenikøbet i den billige ende. Det var et tæt løb mellem nr. 1 og nr. 2.

3. Sct. Peders Bageri – God smag, men jeg synes ikke, det er i fastelavnsbolle. Den ligner en spandauer. Ingen creme, men istedet æblefyld. Denne fik 3. plads, fordi smagen var god og dejen sprød og frisk.

4. La Glace –  Med to varianter: En med flødeskum/jordbærsyltetøj og en med creme/solbærsyltetøj. Dommen var: Gårsdagens wienerbrød med dagens friske fyld. Denne var den absolut dyreste og til prisen forventer jeg altså en HELT frisk, sprød, velsmagende fastelavnsbolle som får mine smagsløg til at danse af glæde. Det gjorde disse ikke, da smagen var gennemsnitlig, men det var prisen ikke.

5. Det rene brød – To slags øko fastelavnsboller med og uden flødefyld. Dem med fløde var alt for søde og der var for meget fløde i. Dem uden fløde var ganske almindelige wienerbrød a la spandauer. Desværre var smagen ikke bemærkelsesværdigt for hverken den ene eller den anden.

6. Emmerys – 2 wienerbrødsversioner med æble- og hindbærfyld samt 1 med chokolade – økologiske. Disse tre delte sidstepladsen, fordi de var for tørre. Jeg er glad for Emmerys, men deres fastelavnsboller er altså for tørre og smagsmæssigt for kedelige.

Hvad er jeres erfaringer med købe-fastelavnsboller? I må endelig dele dem i kommentarfeltet – også hvis i synes, at jeres yndlings-fastelavnsbolle mangler på listen 🙂

Næste år vil jeg måske selv give mig kast med fastelavnsboller –  har nemlig aldrig prøvet at bage dem 🙂

5 thoughts on “Københavns bedste fastelavnsbolle – Yelp Smagsdommerne

 1. Karin Bendtsen Nielsen

  En af mine to favoritter er med – nemlig bollen fra Grannys House. Den anden favorit er wienerbrødsudgaven med fløde og creme – naturligvis også fra Grannys House.

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Karin, JA! Den fra Grannys House var bare SÅ god! Det kom ikke på førstepladsen, men den var klart min personlige favorit 🙂 Jeg må hellere lige svinge forbi Grannys og smage wienerbrødsudgaven også, for den lyder bare lækker 🙂 Rigtig god weekend. KH. Sena

   Svar
 2. CopenhagenByMe

  Ej sikke et fint blogindlæg, Sena. Hvorfor ser jeg først det nu? Virkelig smukt og dejligt at læse. Og det var så hyggeligt at have dig med 🙂

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Tusind tak Camilla 🙂 Jeg måtte da lige dele vores fine test af fastelavnsboller, så andre også kan få glæde af den, og vide hvor de skal gå hen efter den bedste bolle 🙂 Glæder mig til flere tests! Rigtig god weekend 🙂

   Svar
 3. Pingback: Københavns bedste romkugle med Yelp Smagsdommerne - Cake Living

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.