Min creamcheese brownie i en luksuriøs udgave

Luksus creamcheese brownie

Min lækre creamcheese brownie kage med lime, som jeg har delt opskriften på her, er blevet klædt i fine klæder. Jeg elsker ideen om at trylle en hverdagskage om til en festkage.

Jeg har lavet kagen ud fra opskriften her og bagte den i en bradepande (størrelse 39 x 27 cm). Cheesecake brownien hvilede koldt natten over, og så skar jeg den til i den størrelse, som jeg ville have –  i dette tilfælde en rektangel på 12 x 30 cm. Derudover lavede jeg en portion af mine lime macarons, som du kan finde her.

Disse to dele fik selskab af en lækker chokoladecreme/mousse og dekoration med mørk chokolade, som blev tempereret (det var FØRSTE gang, jeg nogensinde har taget mig tid til at temperere chokolade rigtigt med termometer – det virker sgu!)

Luksus creamcheese brownie

Opskrift på chokoladecreme/mousse

140 g mørk chokolade 70%
130 g creme fraiche 18%
250 ml piskefløde
2-4 spsk flormelis (smag til)

Fremgangsmåde – Chokoladecreme/mousse

 • Tag creme fraichen ud af køleskabet så det ikke er helt koldt, når det skal blandes med den smeltede chokolade.
 • Hak den mørke chokolade og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
 • Pisk piskefløden stiv og smag til med flormelis.
 • Tag en lille skål og start med at blande lidt af creme fraichen med 2/3 af den smeltede chokolade. Øg langsomt mængden af creme fraiche og chokolade indtil det hele er blandet. Ved at gøre det trin for trin undgår du at nedkøle den smeltede chokolade for hurtigt og ender ikke med stivnede chokoladestykker i creme fraiche, men en creme.
 • Vend herefter langsomt den piskede fløde i.
 • Kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle på.
 • Sprøjt chokoladecremen/moussen ovenpå creamcheese brownie kagen indtil den er dækket med fine toppe.
 • Sæt den i køleskabet.

Luksus creamcheese brownie

Og nu skal der tempereres chokolade. Jeg fulgte Mette Blomsterbergs måde at gøre det på her. Det virkede for mig 🙂

TIP NR. 1: Temperer lidt større mængder chokolade da det er nemmere at styre temperaturen. Brug 300 g for du kan altid genbruge den rest af tempereret chokolade, du har tilbage til noget andet godt.

TIP NR. 2: Mangler du liiiige den sidste varme til at smelte chokoladen men tør ikke at varme det mere op i vandbadet? Så brug din hårtørrer til at give den smule ekstra varme du mangler – pas på at du ikke kommer for tæt på skålen (chokoladen må ikke blive varmere end 34 grader, for så er det en om’er). Det lærte jeg til et chokoladekursus 🙂

For at lave dekorationen klippede jeg bagepapir i samme længde og bredde som kagen – to lange og to korte. Højden tilpassede jeg også kagen – ca. 5 cm. Chokoladen sprøjtede jeg ud på bagepapiret i et tyndt zigzag mønster. Der går lige få minutter, og så er det stivnet (hvis tempereringen er lykkedes). Ved hjælp af bagepapiret ‘klistrer’ du chokoladedekorationen på kagen. Chokoladecremen/moussen på toppen burde holde den på plads. Alternativt kan du sprøjte en smule af den smeltede chokolade som lim.

Afslut med at pynte med de lækre lysegrønne macarons og lidt friske blade – citronmelisse, mynte, rød skovsyre eller som jeg, lidt surkløver og guldpynt 🙂

Luksus creamcheese brownieLuksus creamcheese brownie

Velbekomme!

2 thoughts on “Min creamcheese brownie i en luksuriøs udgave

  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Kamilla, JA det må du hellere 🙂 Den smager åh så godt! 🙂 Hilsen Sena

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.