Nytårs-kransekage med citron

Happy New Year – Godt Nytår – Yeni Yılınız Kutlu Olsun (den tyrkiske version 🙂 )

Kransekage med citron

Med nytårsaften lige rundt om hjørnet kan jeg vist sige, at dette bliver årets sidste opskrift fra mig. Imorgen skal dagen bruges på at handle ind, og onsdag skal bruges på hygge, mens der bliver klargjort til en lækker 3-retters middag hos min søster. Verdens skønneste kusine er på besøg fra Berlin, og det er første gang i måske 15 år, at vi skal fejre nytår sammen, så jeg glæder mig meget! Til forret skal vi have spelt-risotto med svampe og kammuslinger. Hovedretten bliver lækre steaks med kartofler, grønt og SOVS! Desserten bliver min lækre pavlova, og til slut skal vi have kransekage med et tvist af frisk citron samt champagne. Det kan kun blive en overlækker aften!

Kransekage med citron

Nytårsaften er en aften, hvor man typisk ser tilbage, på året der gik. Når jeg ser tilbage, synes jeg, at det har været et skønt år, og jeg har en masse at være glad og taknemmelig for:

 • Jeg startede CakeLiving, og jeg synes det er SÅ dejligt, at kunne udfolde sig kreativt med nogle, man elsker. Jeg satser, på at kunne dele mange flere opskrifter med jer i 2015.
 • Jeg har rejst til Miami, Caribien, New York, Berlin, Mallorca OG på en Jyllands-tur i 2014. Mere af det i 2015 tak!
 • Der har været vild babyboom i venindeflokken – hele 4 nære veninder satte deres efterkommere til verden inden for en 5 måneders periode. Det er spændende at følge med i fra sidelinjen.
 • Jeg er super glad for mit job og er taknemmelig for, at jeg kan udvikle mig.
 • Jeg har haft endnu et skønt år med min dejlige familie, søskende og kæreste ved min side. Må 2015 blive ligesådan.

Kransekage med citron

Jeg har valgt at pifte mine kransekagestykker op med citron for at gøre den søde sag lidt friskere og lettere at spise (efter en stor 3-retters middag). Man kunne også tilsætte lakrids, frysetørrede bær eller andet godt. Min kransekagemasse er ikke så blød igen, så derfor valgte jeg at rulle den til små pølser, som jeg så formede med mine fingre efterfølgende. Du kan vælge at sprøjte dine, og hvis massen er for hård kan den evt. blødes lidt med en tur i micro’en.

Opskrift på nytårs-kransekage med citron (giver 12 stykker)

Ingredienser:

300 g ren rå marcipan
35 g æggehvide
90 g sukker
Skallen af 1 citron
½ tsk ren vanillepulver

Pynt: Hvid og mørk chokolade og masser af glimmer 🙂

Fremgangsmåde:

 • Ælt alle ingredienserne til kransekagen godt sammen.
 • Kom hele massen i en frostpose og lad massen hvile i køleskabet i et par timer eller natten over så alle sukkerkrystallerne opløses og smagen fra citron kan trænge godt ind.
 • Dagen efter rulles massen til små pølser af ca. 7,5 cm længde og 2,5 cm bredde og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Lad kransekagestykkerne lufttørre i ca. 20-30 min hvorefter du, med let fugtede fingre, trykker let ind på pølsens sider, så du får en mere trekantet form.
 • Bag stykkerne i en forvarmet ovn på 200 grader (ikke varmluft, men istedet over-/undervarme) i 14-16 minutter. Et lille trick, for at undgå at de bliver for mørke i bunden, er at sætte en ekstra bageplade under.
 • Afkøl kransekagestykkerne og kom dem i fryseren i en lufttæt beholder medmindre de skal spises samme dag.
 • Inden servering pyntes de med hvid og/eller mørk chokolade samt glimmer og glam for at gøre dem festlige – Nytårsaften er trods alt en god fest 🙂

Kransekage med citron

 

Jeg ønsker en et fantastisk nytår og et skønt 2015. Tak fordi I læser med 🙂

Mange søde kagehilsner fra Sena.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.