Brownie med marcipan og kanel

Mit bidrag til Madbloggerudfordringen

Brownie med marcipan og kanel

Jeg sidder lige nu i en varm julepyntet stue med en kop varm kakao med flødeskum ved siden af min computer i Nordjylland 🙂 Der er koldt og mørkt udenfor, men åh så varmt og hyggeligt indefor. I min barndom havde vi ikke tradition for at fejre jul, da min mor og far stammer fra Tyrkiet. Jeg kan huske, at der var så stille udenfor juleaften, fordi ALLE var indendøre til julehygge med familien. De sidste 9 års tid er vi så begyndt at holde lidt jul – og det er blevet mere og mere julet med tiden – men stilheden er ikke den samme, som dengang jeg var barn. Nu er vi så kommet til Hjørring for at holde jul. Det er første gang, at jeg bevæger mig udenfor København til jul og HER er der ligeså stille, som der var i København i min barndom. Det er så hyggeligt og roligt og det er det perfekte tidpunkt til et ‘bette’ indlæg på bloggen.

Jeg må indrømme, at det ikke var denne opskrift, jeg havde i tankerne til denne udfordring, som har temaet ‘Nordisk Jul’. Jeg ville have lavet en anden kage, der skulle indeholde rugbrød, fløde og så nogle lækre Amaretto-syltede kirsebær, men jeg fik desværre ikke mulighed for det. Den må jeg have til gode.

Brownie med marcipan og kanel

Istedet blev det til denne lækre brownie med marcipan og kanel, som jeg lavede til min kærestes drengeaften. I julen spiser vi jo rigtig meget chokolade,  marcipan, nødder og lækkerier med kanel. Denne opskrift forener dem alle i en lækker, klæbrig og julet brownie. Den er rigtig god og tung, så den skal serveres i små mængder og smager sikkert hammergodt godt med en god klat is. Til brownien brugte jeg skøn 71% mørk chokolade fra Chocolate and Love – navnet på choko’en er ‘Filthy rich’ og det er altså lige hvad den er 🙂 Se nærmere på chocolateandlove.com og bliv lækkersulten!

Brownie med marcipan og kanel

Ingredienser til julet brownie

180 g hakket mørk chokolade ( gerne fra Chocolate and Love)
125 g smør
2 æg
75 g lys muscovadosukker
100 g sukker
100 g mel
½-1 tsk kanel
50 g marcipan
25 g usaltede pistacienødder
25 g mandler

Fremgangsmåde:

  •  Smelt smørret og tag den af varmen.
  • Kom det hakkede chokolade i smørret og vend det sammen indtil al chokoladen er smeltet, og du har en glat masse.
  • I en skål piskes æg med muscovadosukker og sukker indtil det er lyst og luftigt.
  • Chokoladeblandingen vendes langsomt i æggesnapsen.
  • Mel og kanel vendes i.
  • Marcipanen skæres i små tern og nødderne hakkes groft og det hele vendes i dejen.
  • Hæld dejen i en firkantet form (min var 18 x 21 cm i størrelsen) og bag den ved 160 grader i ca. 30 min.
  • Tag brownien ud af ovnen og lad den køle helt af inden den spises. Den kan med fordel laves aftenen, inden da den kun bliver bedre af at trække natten over.

Jeg siger jer, at den er god! Jeg ønsker alle en rigtig glædelig jul fyldt med hygge, kærlighed og lækre søde sager 🙂

Brownie med marcipan og kanel Brownie med marcipan og kanel

 

 

Indlægget er sponsoreret af Chocolate and Love 🙂

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.