Kagebord og karamelliserede popcorn

Kagebord til fødselsdag

I anledning af min fødselsdag havde jeg i sidste weekend inviteret mine søde veninder til lækkert kagebord. Jeg fik ideen til kagebord sidste år, og dengang var det en stor succes, så jeg valgte at gentage det i år. Igen var det en succes! 14 kagesultne piger, 8 forskellige kager, kaffe, en masser sladder og latter 🙂 Jeg tror ikke, at det bliver sidste gang, jeg gør det. Alle elsker kager, og jeg elsker at lave (og spise!) dem – det er jo en win-win situation 🙂

Når jeg planlægger kagebord, har jeg kun en regel til mig selv. Kagerne skal ikke være nogle af dem, som jeg har lavet før – Dvs. opskrifterne og sammensætningerne skal være nye. På den måde kan jeg lære noget, teste opskrifter OG få feedback på dem fra gæsterne. Nogle af dem var jeg selv mere tilfreds med end andre, og derfor vil jeg ikke dele opskrifterne på dem allesammen, førend de sidder helt i skabet. De skal lige testes et par gange igen. Nogle af opskrifterne kommer i nærmeste fremtid, men indtil da må i nøjes med billederne 🙂

Kagebord til fødselsdag

(Klik på billedet hvis du vil se en større udgave)

Hvis jeg selv skal sige det, så synes jeg, at mit kagebord blev rigtig flot – afslappet, rustikt, efterårsagtigt – ligesom jeg ville have det. Jeg valgte ’bordug’ (faktisk bare noget groft hørstof til ingen penge fra Stof & Stil) og kagefade i brunlige, gyldne nuancer for at der skulle være mere fokus på kagerne. Jeg opdagede dog, at jeg havde alt for få kagefade derhjemme, så derfor måtte jeg både låne og købe nogle flere kagefade (Jeg kan anbefale HM Home, hvis man ikke vil bruge en formue – De har virkelig fine kagefade til billige penge). De flotte træskiver har min søde kæreste skåret til mig i Sverige. Et flot kagebord kan sagtens laves for få penge og ser hammergodt ud!

Karamelkage med karamelliserede popcornChokolade-rødbedekage, hindbærkager og Sønderjysk rugbrødslagkageIMG_7335 IMG_7292 IMG_7275 IMG_7306 IMG_7325

 

Nu har jeg ævlet nok om mit kagebord, og det er vist på tide at dele en opskrift med jer. Det er en opskrift, jeg er blevet ret vild med, og det er ikke engang en kageopskrift. Det er nemlig en af mine favoritsnacks! Jeg smagte dem for første gang i New York hos Garret’s Popcorn og jeg kunne bare ikke stoppe med at spise dem, indtil posen var tømt – HELT TØMT! Nu har jeg selv lært at lave de lækre karamelliserede popcorn, og jeg har planer om at prøve dem i forskellige smagsvarianter på et tidspunkt.

Opskrift på lækre, sprøde, letsaltede karamelliserede popcorn

Karamelliserede popcorn

Ingredienser

1 dl majskerner
1 spsk olie
130 g smør
160 g sukker
¼ tsk salt
1/4 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 120 grader og kom bagepapir på to bageplader.
 • Pop majskerner til popcorn i en stor gryde med olien. Pas på at de ikke brænder på!
 • Kom popcornene i en skål og afkøl dem. Du skal fjerne majskerner som ikke er poppede.
 • Smør, sukker og salt kommes i en gryde og varmes op. Lad det simre langsomt indtil det opnår en mørk gylden farve. Konsistensen vil ikke være ligeså flydende som sirup, men det gør ikke noget.
 • Tilsæt bagepulver og hæld det hurtigt over popcornene. Vend det godt rundt så popcornene er dækket godt med karamellen – uden at pulverisere alle popcornene.
 • Fordel popcornene på de to bageplader. Tag en smagsprøve og tilsæt et lille drys salt hvis du synes det skal smage mere saltet.
 • Nu skal du bage de karamelliserede popcorn i ca. 45-60 min indtil karamellen er tør og sprød. Under bagningen røres der rundt hver 15. minut for at undgå at det klumper helt sammen.
 • Afkøl de karamelliserede popcorn og opbevar dem i op til 1 uge i en lufttæt beholder.

Karamelliserede popcorn

Inspirationen til opskriften kommer fra the Kitchn hvor du også kan se trin-for-trin billeder.

8 thoughts on “Kagebord og karamelliserede popcorn

 1. Superfly

  Omg… Det var dejlige kager vi fik og de smagte allesammen fantastisk…. “Heaven” siger jeg bare…
  Nu må du altså melde dig til bagedysten! 😉

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Taaaark Superfly 🙂 Er rigtig glad for at det lykkedes mig at give dig en tur til ‘Heaven’ 🙂 Tak for en hyggelig dag. Stort KNUS fra mig til dig

   Svar
 2. Kathrine

  Hvor ser det godt ud! Jeg har selv fødselsdag om ikke så lang tid og ville ELSKE at servere den karamelkage med karamelpopcorn – den ser godt nok for lækker ud og ville skabe lidt opsigt 😉 Er det muligt at lokke en opskrift ud af dig? 🙂
  Tak for en god blog!

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   TUSIND TAK Kathrine 🙂 Sikke en dejlig kommentar! Hvornår er din fødselsdag? Jeg har opskriften til kagen, men den skal lige testes igen og så skal jeg have lavet blogindlægget 🙂 Karamelpopcornene har jeg allerede lagt opskriften ud på. Selve kagen er lavet på en ‘almindelig’ skærekagedej som er lagt sammen med frostning. Hvis du vender tilbage med en dato så skal jeg gøre mit bedste for at dele en opskrift med dig 🙂 Mange hilsner fra Sena

   Svar
 3. Jeanette Petersen

  Kagerne ser fantatiske ud! Ville ønske jeg kunne få din opskrift på din sønderjyske rugbrødslagkage som jeg kunne servere til min datters fødselsdag. Glæder mig til at følge mere med i dit blog:o)

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Jeanette, TUSIND TAK! Jeg vil gerne dele opskriften på min rugbrødslagkage. Jeg ville bare så gerne lave den igen så jeg kunne tage nogle gode billeder af den 🙂 Hvornår skal du bruge opskriften? Hilsen Sena

   Svar
 4. Louise

  Det er godt nok et flot og lækkert kagebord. Meget inspirerende. Har du nogle fif til hvordan du har fået tryllet alle disse kager frem. Skal det hele laves op til eller kan noget forberede i ugerne op til? Mvh Louise

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Louise, tusind tak for din søde besked 🙂 Jeg er glad for at kunne inspirere lidt og give ideer. Jeg har nu lavet kagebord til min fødselsdag 3 år i træk og hver gang starter jeg i god tid (det er vist nøgleordet). Jeg bager næsten alle kagerne dagen inden og pynter på selve dagen.
   Nogle gange kan jeg lave deje (fx. mørdej) nogle dage forinden og komme det i fryseren eller køleskabet. Del-elementer som jeg ved kan holde sig i flere dage (fx. karamel, pynt, blende kiks til cheesecakebund etc.) laver jeg også i god tid. På denne måde mangler jeg på bage-dagen ‘kun’ at røre deje/cremer sammen og bage dem. På pynt-dagen samler jeg kagerne og pynter dem.

   Mit fif vil være at klargøre alt det som kan ‘tåle’ en tur i køleskabet/fryseren i nogle dag så du har færre ting at færdiggøre på bage- og pyntedagen.
   Håber det hjælper 🙂 Mange hilsner fra Sena

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.