Kageblog på date med en torsk! Lækker indbagt thai-marineret torsk

2

Tænk at det er to uger siden, jeg sidst har givet lyd fra mig! Tiden flyver bare fra mig, og jeg har konstant tænkt på, at jeg nu skal have skrevet på bloggen og har haft det dårlig med, at jeg ikke kunne nå det. Ikke fordi jeg føler, at det er noget, jeg ‘burde’ gøre, men noget jeg virkelig har LYST til. Jeg har bare haft for travlt på arbejdet!  Jeg var til høreapparatmesse i Hannover i sidste uge (sikke dog en spændende by…. noooooot!) og ja, jeg ved at du tænker “Gaaaaab, det lyder dæleme kedeligt”, men det er faktisk ret spændende med den teknologiske udvikling indenfor industrien 🙂

Nu til en anden udvikling. Min første non-cake-opskrift på bloggen – og endda en fisket en af slagsen! Jeg troede ikke at det ville ske, men det gjorde det takket være Madbloggerudfordringen, hvor 56 madbloggere har meldt sig til at være kreative med fisk sponsoreret af SkageFood. Jeg meldte mig til for udfordringens skyld, fordi madlavning med fisk overhovedet ikke er noget, jeg normalt roder mig ud i. Jeg kan finde ud af at stege en gang fiskefars, men ellers er jeg typen, der skal have fisk serveret af andre 🙂

Nuvel, jeg var så heldig at få en omgang lækker friske torskefileter. Heldig, fordi jeg havde en del muligheder hvad angår smag, da torsk er ret neutral i smagen. Jeg elsker thai-mad, og jeg havde både lidt krydderurter og en masse farverige grøntsager i køkkenet, så jeg besluttede mig for at lave thai-marineret torsk bagt i filodej og serveret med en lækker lun salat. Det smagte hammergodt, så jeg var STOLT, siger jeg! Den eneste, jeg kan klage over, er at jeg brugte for meget filodej per portion – det synes jeg ikke, at der var behov for. Er man ikke glad for filodej, kan man såmænd bare stege torsken direkte på panden, og så er man tilmed rigtig sund 🙂

IMG_7253

Opskrift på indbagt thai-marineret torsk med stegte grønsager til 4 personer

Indbagt thai-marineret torsk:
600 g torskefilet
1 rød chili
30 g frisk ingefær
2 fede hvidløg
en lille håndfuld frisk mynte og koriander
1 dl god olie
Skal ½ lime + 1 tsk af saften
1 tsk sukker
½ tsk salt
4-8 ark filodej (afhængig af om du vil have 1 eller to lag dej)

Lun salat:
3 spsk af marinaden fra ovenstående opskrift
1 lille blomkålshoved
500 g gulerødder
4 forårsløg
Frisk koriander og mynte
1 frisk mango
1 spsk sesamfrø
Evt. limesaft og salt til at smage med

IMG_7272

 Fremgangsmåde – Torsk i filodej

 • Kom chili (som er renset for kerner), hvidløg, ingefær, mynte, koriander, limesaft og -skal i en minihakker og hak det fint.
 • Tilsæt olie, sukker og salt og blend lidt videre indtil det hele er blendet godt sammen. Tag 3 spsk af marinaden og læg det til side (du skal bruge det til grøntsagerne)
 • Skær torsken i store tern, hæld marinaden over og bland det godt sammen. Lad torsken trække i 30-60 min.
 • Læg 1-2 ark filodej fladt ud på et bord. Kom 1/4 af torsken midt på arket og saml siderne så fisken pakkes ind. Dejen kan holde sig selv. Du kan evt. lige fugte den lidt med vand hvis dejen er blevet for tør. Dette gøres 3 gange mere, så du ender med 4 pakker.
 • Bag dem ved 180 grader i 20-25 minutter.

Tip: Filodej tørrer hurtigt, så dæk dem til med et vådt viskestykke, indtil du skal bruge filodej-arkene.

 Fremgangsmåde – Lun salat

 • Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Skær blomkålen til små buketter.
 • Kom de 3 spsk marinade på en pande og varm den op. Steg gulerødder og blomkål heri uden at de bliver helt bløde. Lad grøntsagerne køle let på panden.
 • Skær forårsløg i tynde ringe. Skær mango i tern.
 • Bland de lune grøntsager med forårsløg og mango.
 • Drys med sesam og smag til med limesaft og salt.
 • Server salaten sammen med den indbagte torsk.

1

Jeg synes altså det smagte rigtig godt så det er helt klart en opskrift jeg vil bruge igen 🙂 Næste omgang på Madbloggerudfordringen er allerede igang og denne gang er temaet ‘Nordisk Jul’  – Så skal der bages noget med sødt 🙂

Endeligt vil jeg gerne give Skagenfood ‘thumbs-up’ for deres indpakning, som kunne holde fisken frisk i op til 2 døgn i køleskabet. Det er altså ret fedt for sådan en som mig, som skal bruge næsten 48 timer til at finde ud af, hvad hun skal stille op med fisken 🙂

Indlægget er selvfølgelig sponsoreret af Skagenfood.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.