Dejlig, syrlig lime curd

Lime curd

Så blev det 1. oktober idag, og selvom det officielt har været efterår i en hel måned, så føles det som om, idag er den første rigtige efterårsdag – Vi har jo været SÅ heldige med vejret i år! For noget tid siden skulle jeg lave dessert til en tøse-aften, og jeg havde lyst til at lave noget med lime – friskt, syrligt og sødt på samme tid. Jeg startede med en lime curd, som skulle bruges som komponent i en anden dessert. Jeg er i forvejen svært begejstret for lemon curd / citron curd, som jeg kan spise direkte fra glasset med en ske, og jeg har før lavet det med stor succes for at bruge den i en citronkage (opskrift finder du her). Jeg var overbevist om, at en lime curd ville være ligeså lækker. Og det var den i den grad!

Hold da op det smager godt! Og jeg har testet den igennem på adskillige ting – brød, pandekager, is og så i macarons med hvid chokolade (opskrift kommer snart). Halleluja!

Lime curden er meget nem at gå til, og jeg tør næsten love at enhver kan finde ud af at lave den. Der skal ret meget limeskal i, og man kan vælge enten at lade det blive i curden eller si dem fra, når man hælder den færdige curd på glas.

Ingredienser til lime curd

3 lime, saft og skal – Jeg fik knap 1 dl saft
100 g sukker
1 stort æg
30 g smør

Fremgangsmåde – Lime curd

 • Limesaft og -skal, sukker, æg kommes i en kasserolle og varmes langsomt og nænsomt op mens du pisker.
 • Efter 10-15 minutter begynder blandingen at tykne (ligesom når en sovs tykner). Når det sker, kommer du smørret i og rører, indtil smørret er smeltet og blandet godt sammen med resten af massen.
 • Kom lime curden i et rent, skoldet syltetøjglas. Lad den afkøle lidt på køkkenbordet, inden du kommer låg på og sætter den i køleskabet til komplet afkøling.
 • Lime curden vil være ret flydende når den er færdig og hældt op i glas, men den tykner, mens den afkøler helt i køleskabet og bliver smørbart.

Velbekommen!

lime curd

6 thoughts on “Dejlig, syrlig lime curd

  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Maj-Britt, den kan holde sig ca 1 uges tid i køleskab 🙂 Kh. Sena

   Svar
 1. Emma

  Det ser super lækkert ud! Min limecurd skummer vigtig meget når den varmes op. Er dette er problem:)

  Svar
  1. CakeLiving Forfatter

   Hej Emma, det er intet problem 🙂 Du kan evt fjerne skummen med en spiseske, men jeg lader dem bare være 🙂

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.