Skøn tarte au passion – Passionsfrugttærte

Tarte au passion - Passionsfrugttærte

Passionsfrugt er saftsuseme en dejlig frugt og vidner om, at det ikke er det ydre, men det indre der tæller. Den er grim udenpå men så overlækker indeni. Passionsfrugt kan man spise, som den er, især hvis den har fået lov at blive rigtig moden, så den også har sødmen med. Eller man kan bruge den til et utal af kager, desserter, is osv. I dag vil jeg dele en opskrift på passionsfrugttærte med jer. Denne opskrift var faktisk den første, jeg tilføjede min lille samling af ’opskrifter til bloggen’, men den blev ikke den første, som kom på bloggen. Jeg blev inspireret af den lækre og meget velkendte Tarte au Citron (citrontærte) toppet med marengs og var sikker på, at den ville smage dejligt med en passionsfrugtfyld i stedet for citronfyld. Jeg valgte at lave den som små tærter, men man kan vælge at lave den som en stor tærte også. Så her er den 🙂

Et tip til jer, som kaster jer ud i opskriften, er at i blindbage (se forklaring længere nede) tærtebunden for at undgå tærtebunden hæver op. Det vil nemlig resultere i, at der ikke er så meget plads til fyldet. Jeg lærte det på den hårde måde, fordi jeg havde lidt for travlt til at blindbage 9 små bunde – om end smagen stadig var god! Man kan også prikke huller i tærtebunden med en gaffel for at undgå hævning, men om det påvirker bundens evne til at holde på det meget flydende fyld, skal jeg ikke kunne sige. Hvis du prøver sidstnævnte metode, så giv mig lige et praj om, hvordan det gik 🙂

Opskriften på marengstopping stammer fra Brødrene Price her.

Tarte au passion - Passionsfrugttærte

Opskriften giver 8-10 små tærter eller 1 stor

Ingredienser til mørdej:
250 g hvedemel
170 g smør
65 g flormelis
½ stang vanilje
1 æg
Et lille nip salt

Ingredienser til passionsfrugtfyld:
2 store æg (M/L)
120 g piskefløde
70 g sukker
165 g passionsfrugtkød (jeg brugte cirka 8-9)
Saften af en ½ lime

Ingredienser til marengstopping:
125 g æggehvide
200 g sukker
1 dl vand

Fremgangsmåde – Mørdej

 • Smuldr smørret i melet sammen med flormelis, vaniljekorn fra stangen og et lille nip salt.
 • Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. De kloge siger at det er vigtigt at dejen netop samles og ikke æltes for meget for at undgå at der udvikles for meget gluten, hvilket kan resultere i at dine tærtebunde ’krymper’ under bagningen. Dog ingen panik for smagen er stadig god!
 • Lad den færdige dej hvile i køleskabet i cirka en times tid. Dette modvirker også ’krympningen’.
 • Rul dejen ud til en tykkelse på cirka 3 mm og beklæd din(e) tærteform(e). Mine forme var 8 cm i diameter. Du kan med fordel lade din(e) beklædte form(e) hvile yderligere i køleskab mens din ovn varmes til 200 grader.
 • Bag tærtebunden(e) i cirka 20 min. For at undgå at dejen hæver op, kan du bage “blindt”, dvs. du lægger et stykke bagepapir over bund og sider og fylder formen med fx tørrede ærter / bønner / kikærter. Sørg for at fjerne bagepapiret og fyldet i de sidste 5 minutter af bagetiden så bunden får en gylden farve. Alle ovne er forskellige så hold godt øje med dine bunde, så de ikke bager for meget.

Fremgangsmåde – Passionsfrugtfyld

 • Ovnen skal have en temperatur på 150 grader.
 • Kør passionsfrugtkødet igennem en si for at fjerne kernerne.
 • Rør alle ingredienser til fyldet sammen.
 • Hæld fyldet i tærtebundene.
 • Sæt tærterne forsigtigt tilbage i ovnen og bag i cirka 15 min til fyldet har sat sig. Mærk efter selv og tag tærterne ud når fyldet ikke er flydende længere.

Fremgangsmåde – Marengstopping

 • Kom sukker og vand i en gryde og kog det til en klar og lidt tyktflydende sirup.
 • Pisk æggehviderne til skum og hæld langsomt den varme sukkerlage lidt efter lidt i marengsen, mens der piskes indtil marengsen er kølet af.
 • Kom marengsen i en sprøjtepose og lav toppe på dine tærter.
 • Sæt ovnen på grill-funktion og kom tærterne tilbage i ovnen i få minutter indtil marengsen er blevet lys gylden. Hold godt øje for lige pludseligt går det hurtigt!
 • Alternativt kan du også brænde marengsen med en bunsenbrænder.

Så er der serveret!

Tarte au passion - Passionsfrugttærte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.