Overdådigt kagebord på Nimb Terrasse

OPDATERET Januar 2015

Nimb_kagebord (11)

Fra venstre: Lakridskage med rabarber, Gateau Marcel med brombær, gulderodskage med smørcreme og hvid chokolademoussekage med hyldeblomst, citron og hindbær.

Nimb_kagebord (3)

Fra venstre: Citrontærte med marengs, macaron med saltkaramel, macaron med lakrids, (igen) hvid chokolademoussekage med hyldeblomst, citron og hindbær, brownie med karameliseret mandel.

Nimb_kagebord (7)

Brownie med karameliseret mandel.

Er de kager ikke bare overlækre!? Og tro mig, de smagte ligeså godt, som de ser ud på billederne.

Da jeg for noget tid siden fandt ud af at Nimb Terrasse i Tivoli byder på kagebord i weekenderne gik der ikke lang tid før jeg havde booket bord. Dagen kom endelig og vi var fire personer som glædede sig til at spise sig alt for mæt i kager. Da jeg så det overdådige kagebord var min første tanke ‘Godt jeg sprang morgenmaden over imorges’! To store borde fyldt med kager i små, fine portionsstørrelser. Det er meget bedre end kager i fuld størrelse som ikke ser særlig lækre ud efter en flok kagesultne gæster, som mig selv, har været i gang med kagekniven.  Udvalget var så stort (jeg talte vist sammen til 19 forskellige kager), at jeg ikke fik smagt dem alle, men jeg kom igennem det meste. Jeg synes virkelig, at de fleste kager smagte godt, lige på nær smørcremen på gulerodskagen – den kunne de godt lave mere delikat, da den kun smagte af smør med citronskal. Deres Gateau Marcel var tung og god med det syrlige fra brombær (du kan se min version af Gateau Marcel med saltkaramel her). Min absolut yndlingskage var dog hvid chokolademoussekagen med hyldeblomst, citron og hindbær. Den smagte absolut fantastisk og så inspirerede den mig til at lave denne skønne kage til min mor.

Alt i alt en virkelig skøn oplevelse i dejligt selskab og i dejlige omgivelser hvor man kan tage sig tid til at nyde kagerne.

Prisen for en tur/retur billet til kage-himlen er 250 kr. inklusiv te, kaffe og varm chokolade ad libitum. Cafe latte skal man dog betale ekstra for (den synes jeg godt, at de kunne inkludere i den forholdsvis høje pris). Man skal også være opmærksom på, at man skal igennem Tivoli og dermed betale entré, hvilket gør det til en ret dyr fornøjelse for dem som ikke har et Tivoli årskort.

Det skal dog ikke afholde mig fra endnu en gang at nyde kagebord på Nimb Terrasse igen.

Opdatering januar 2015:

For længe siden lavede jeg ovenstående anmeldelse af Nimbs velrenommerede kagebord. Jeg var jo helt vild med det, og skrev at jeg gerne betaler 250 kr + indgang til Tivoli igen for at komme i kagehimlen. Som sagt så gjort 🙂 Jeg tog med store forventninger til Nimb i december 2014 med min mor og søster efter at have ævlet meget om, hvor lækkert det er, og at de bare SKAL prøve det. Prisen var steget til 295 kr. pr. kageglad person, og man skulle stadig betale indgang til Tivoli – så ialt 390 kr. for hele herligheden. Nuvel, vi ‘accepterede’ prisen og tog derind, fordi vi ville forkæle vores mor med en fin oplevelse. Jeg havde forventing om, at kagebordet ville være mindst ligeså godt som mit første besøg, men ØV jeg blev altså skuffet! Servicen var super – der er ingen finger at sætte på der. Kagebordet derimod var sølle, selvom den ved første øjekast, så meget attraktiv og appetitvækkende ud. Sidst jeg var der, talte jeg sammen til 19 kager – rigtige kager! Denne gang var vi slet ikke i nærheden, og på kagebordet var der 3 forskellige hjemmelavede skumfiduser, men det tæller, i min verden, altså ikke for kage. Så var der lækre chokoladetrøfler, som dog var ‘udsolgt’ kl. 14.30 (kagebordet kører fra 13.30-16.00). De macarons, som var på bordet, smagte af ingenting (sidste gang var de himmelske). Der var 2 store flotte kager – en med dild og en med skovbær, men igen var smagene ret neutrale. Deres scones smagte godt ligesom sidst. Jeg ved ikke, hvad der helt er sket med konditoren hos Nimb, men jeg må indrømme, at det for mit vedkommende, slet slet ikke levede op til de forventninger, jeg havde efter mit første besøg. Og min søster og mor sagde da også, at de havde forventet en del mere, fordi jeg havde talt så godt om det, og fordi vi i alt skulle af med 1170 kr for det hele.

Jeg sendte en lille email til Nimb med min mening og fik en venlig mail tilbage med en beklagelse samt en melding om, at de vil tage det til efterretning. Det håber jeg, at Nimb gør, så vi igen får lyst til at tage derhen. Det er jo så lækkert med hygge og kagebord 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.